Općina Vinica: Prijava šteta od mraza od 2. do 5. svibnja Foto: Općina Vinica

Općina Vinica: Prijava šteta od mraza od 2. do 5. svibnja

I.D./Varaždinske vijesti | 28.4.2017. u 15:06h | Objavljeno u Našim krajem

Mještani općine Vinica na čijim su poljoprivrednim kulturama 21. i 22. travnja nastale štete od elementarne nepogode - mraza, nastalu štetu mogu prijaviti u prostorijama Općine Vinica od 2. svibnja do 5. svibnja, u vremenu od 10 do 14 sati.

Prilikom prijave štete potrebno je predočiti: osobnu iskaznicu i OIB vlasnika nekretnine, posjedovne listove odnosno ispis katastarskih čestica prijavljenih u upisniku poljoprivrednog gospodarstva ili ARKOD-u, na kojima je nastala šteta od mraza, i broj žiro računa.

Ukoliko se radi o trajnim nasadima (voćnjaci i vinogradi), potrebno je dati točan podatak o broju i vrsti stabala voćaka, za vinograde broj trsova, a za obrtna sredstva potrebno je dati točan podatak o površini pod određenom poljoprivrednom kulturom.

- Prijavitelji koji neće posjedovati potpunu i propisanu dokumentaciju, koja se prilaže uz zahtjev, neće moći podnijeti zahtjev – ističu iz Općine Vinica.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci