Općina Vinica će isplatiti božićnice uz primjenu epidemioloških mjera

VV | 9.12.2020. u 13:17h | Objavljeno u Našim krajem

Svi umirovljenici na području Općine Vinica, čija ukupna primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) koji ne premašuju limit od ukupno 1.900,00 kn, od Općine će dobiti tako zvanu „božićnicu“ u iznosu od 200,00 kn. Jednako tako potporu mogu ostvariti i svi oni koji su nezaposleni i stariji od 50 godina te su prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje minimalno 60 dana, jednako kao i oni koji ostvaruju pravo na naknadu za tuđu pomoć i njegu bez drugih prihoda.

- Ove smo godine povećali cenzus u visini mirovine za 150,00 kn, a samu naknadu za 50,00 kn, želeći tako obuhvatiti veći broj penzionera. Zbog epidemioloških mjera i same situacije naknade će se dijeliti u prizemlju zgrade Općine od 15. prosinca do 18. prosinca 2020. godine i to u vremenu od 11:00 do 14:00 sati uz sve propisane epidemiološke mjere (svaki korisnik naknade mora nositi masku te se pridržavati uputa djelatnika Općine koji će koordinirati isplatu potpora).

Zbog svih navedenih činjenica i preporuka, isplate božićnica će se vršiti slijedećim rasporedom:

15. PROSINAC  naselje Gornje Ladanje
16. PROSINAC  naselje Vinica
17. PROSINAC  naselje Donje Vratno, Vinica breg i Goruševnjak
18. PROSINAC  naselje Marčan i Pešćenica Vinička

Molimo da se svi korisnici pridržavaju termina koji su navedeni kako bi se isplata mogla vršiti prema svim propisanim mjerama.