Općina Vidovec - prijatelj djece: Najavljene nove aktivnosti Foto: Mario Šamec

Općina Vidovec - prijatelj djece: Najavljene nove aktivnosti

| 27.11.2015. u 08:06h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom dodijeljenog statusa "Općina - prijatelj djece", u prostorijama Općine Vidovec u četvrtak, 26. studenoga održana je konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati ocjenjivanja i daljnji planovi u sklopu akcije "Općina Vidovec – prijatelj djece".

>> Općina Vidovec prva općina u županiji sa statusom "Općina - prijatelj djece"

Načelnik Bruno Hranić naglasio je da je općina Vidovec jedina općina na sjeveru Hrvatske koja je dosad dobila ovu titulu koja, kako je rekao, nije samo čast, nego i obaveza. Dodao je da Općina iz proračuna za djecu i mlade izdvaja ukupno 1,6 milijuna kuna, što uključuje sufinanciranje vrtića, stipendije, naknade za novorođenčad, troškove školske kuhinje za djecu slabijeg materijalnog stanja, prijevoz učenika te brojna druga izdvajanja za kulturu, sport i rekreaciju, odnosno aktivnosti koje uključuju djecu i mlade.

Predsjednica općinskog Koordinacijskog odbora ove akcije, Dubravka Rog, čestitala je i zahvalila članovima odbora, udrugama i školama s područja općine te svima koji su doprinijeli stjecanju statusa "Općina - prijatelj djece".

- Sretna sam i ponosna na odličnu suradnju sa školama u Tužnom i Vidovcu, vrtićem, policijom, svim udrugama, Centrom za socijalnu skrb, Zavodom za javno zdravstvo i svima ostalima. Ovaj status znači da smo puno toga napravili za djecu, ali da i dalje trebamo raditi. Cilj nam je još više poboljšati život djece u općini - istaknula je.

- Prosudbena komisija Središnjeg koordinacijskog odbora gledala je unatrag nekoliko godina koje smo sve aktivnosti i projekte provodili, a izdvojila bih pritom projekt "Volim Vidovec", projekt Udruge žena Vidovec "Dani smijeha", zatim "Vidovec traži zvijezdu" i nadaleko poznatu Zeljarijadu, u kojoj sudjeluju i djeca iz KUD-a Vidovec. Tu su i Božićna priredba te brojne akcije u osnovnim školama, pri čemu moram spomenuti OŠ Tužno koja ima status eko-škole - spomenula je Rog neke od mnogih akcija i projekata koje se provode u općini Vidovec, a najavila je i osnivanje Dječjeg vijeća općine Vidovec.

Napomenula je da su "Theaterspiele" - dramske igre na njemačkom jeziku, projekt koji je pokrenula učiteljica njemačkog jezika u OŠ Vidovec Lea Lesar-Dolenc - prilikom proglašenja "Gradova i općina - prijatelja djece" ujedno dobile povelju za naj-akciju u 2015. godini.

Načelnik Hranić ovom je prilikom najavio i proširenje dosadašnje odlične suradnje vidovečkog dječjeg vrtića "Škrinjica" s OPG-om Cafuk pa će tako Općina od domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava otkupiti jabuke za potrebe osnovnih škola na području općine.

 

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci