Općina Veliki Bukovec za projekte svojih udruga odobrila 27.000 eura

VV | 4.5.2023. u 21:23h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Veliki Bukovec i ove godine podupire rad svojih udruga te je kroz proračun osigurala 27.000 eura kako bi one mogle provoditi svoje aktivnosti i programe. Ukupno je 19 udruga ispunilo sve uvjete natječaja a njihovim je predstavnicima, prilikom potpisivanja ugovora, čestitao načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić, zaželjevši svima puno uspjeha u provođenju programa.

- Izuzetno cijenimo rad i djelovanje naših udruga koji našu zajednicu čine humanijom, šarenijom i ljepšom. Programi koji su odobreni su nakon pregleda dali vidljivu dodatnu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života u Općini i unapređuje razvoj šire društvene zajednice – poručio je načelnik Vrbanić. Dodao je da će Općina uvijek podupirati rad udruga.

- Trudimo se osigurati što veći iznos sredstava i cilj je svake godine povećati ta sredstva. Uvijek ćemo imati sluha za naše udruge jer su to pojedinci okupljeni u zajednicu odnosno udrugu koji svi radite za opće dobro. Imamo udruge iz različitog područja i to je dobro. Želim vam puno uspjeha u radu – poručio je na kraju Vrbanić.

Udruge su svoje prijave podnosile na način da su se, temeljem područja djelovanja, opredijelile za odgovarajuće prioritetno područje: zaštita i promicanje tradicijske baštine, poticanje i afirmacija kulturnog i glazbenog stvaralaštva djece i mladih, organizacija kulturno-umjetničkih manifestacija, promicanje i poticanje bavljenja amaterskim i profesionalnim sportom te unapređenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana.

Juraj Orehovec, predsjednik NK Bukovčan, pojasnio je za što će se utrošiti dobivena sredstva.

- Svake se godine prijavljujemo na natječaj kojim nam Općina sufinancira neke operativne aktivnosti, primjerice režije za održavanje svlačionica, igrališta, za pokrivanje troškova Županijskog nogometnog saveza. Svake godine nabavljamo i novu opremu za igrače i kontinuirano ulažemo u naše igrače, u vodstvo Kluba odnosno funkcioniranje Kluba, kako bi pratili korak s drugim klubovima – kazao je Orehovec. A da se na tom primjeru vidi ispravnost ulaganja u udrugu potvrđuju rezultati NK Bukovčan koji se nekoliko kola prije završetka sezone bori za osvajanje naslova.