Općina Veliki Bukovec i ove će godine posebnu pažnju pridavati najpotrebitijim mještanima, najmlađima i umirovljenicima

Varaždinske vijesti | 1.2.2023. u 13:31h | Objavljeno u Našim krajem

Da je Općina Veliki Bukovec socijalno osjetljiva općina koja posebnu pažnju pridaje svojim najpotrebitijim sumještanima, najmlađima i umirovljenicima još je jednom potvrđeno na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća.

Naime, jedna od donesenih odluka tiče se upravo socijalno ugroženih mještana Općine Veliki Bukovec, ali i roditelja novorođenčadi, kao i umirovljenika.

Riječ je o mjerama kojima Općina stvara socijalni nadstandard, a one se odnose na naknadu za troškove stanovanja, pomoć obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja, pomoć za podmirenje razlike cijene troškova pogreba te jednokratne pomoći novorođenčadi i umirovljenicima, kao i osiguravanje darova za djecu povodom blagdana.

- Cilj nam je da svi imaju jednake i adekvatne uvjete za život zbog čega posebnu pažnju pridajemo najugroženijim skupinama mještana, a pogotovo našim najmlađima i umirovljenicima. Naknade za novorođenčad samo su dio demografskih mjera koje provodimo s ciljem zadržavanja naših stanovnika i nadamo se da ćemo sa svime što radimo uspjeti promijeniti negativne demografske trendove – poručio je načelnik Franjo Vrbanić.

Uz brigu o najpotrebitijim sumještanima, tu su i značajna sredstva koja Općina ulaže u predškolski odgoj i obrazovanje, a u najavi je i vrijedna investicija – proširenje i energetska obnova vrtića.

Spomenimo i kako su na sjednici Općinskog vijeća usvojene izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu, kao i godišnji, odnosno trogodišnji plan davanja koncesija što se, između ostalog, odnosi na obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Veliki Bukovec.

Odluka koja se tiče plana davanja koncesija omogućuje da Općina u narednom razdoblju raspiše natječaj za davanje koncesije za obavljanje spomenutih dimnjačarskih poslova na području Općine.