Općina Veliki Bukovec financijski će pomagati mladima kod kupnje stambenog objekta Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec financijski će pomagati mladima kod kupnje stambenog objekta

Varaždinske vijesti | 28.12.2019. u 10:08h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Velikog Bukovca usvojen je Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine. Za mlade do 40 godina Općina će davati financijsku pomoć od 25.000 kuna za kupnju stambenog objekta na svom području.

– Uvidjevši da je sve više nekretnina na području općine prazno i neodržavano, donose se mjere kako bi se ti prostori iskoristili za stanovanje mladih ljudi, odnosno mladih obitelji koje će dugoročno biti nositelji društvenog, kulturnog, političkog i poduzetničkog života na području Općine Veliki Bukovec – pojasnio je načelnik Franjo Vrbanić.

Članovi Općinskog vijeća prihvatili su i Program potpora poljoprivredi od 2020. do 2022. godine. Općina Veliki Bukovec će dodjeljivati potpore za edukaciju poljoprivrednika, za umjetno osjemenjivanje krava i rasplodnih krmača, osiguravanje usjeva, nasada i stoke, analizu tla, kupnju strojeva za poljoprivrednu proizvodnju ili opremanje gospodarskog objekta te za podmirenje troškova za sudjelovanje na sajmovima i prigodnim prodajama. Za 2020. godinu Općina Veliki Bukovec za potpore je rezervirala 40.000 kuna.

Općina Veliki Bukovec sufinancirat će postavljanje solarnih panela za grijanje sanitarne vode u obiteljskim kućama. Visina sufinanciranja iznosi 50 posto troškova, a najviše 5.000 kuna po korisniku. U proračunu za 2020. osigurano je 30.000 kuna za tu namjenu.

Članovi Općinskog vijeća Velikog Bukovca izglasali su rebalans proračuna za 2019. godinu. Nakon smanjenja od milijun i 145 tisuća kuna, proračun sada iznosi 4 milijuna i 267 tisuća kuna. Veći dio smanjenja odnosi se na komunalne djelatnosti, odnosno modernizaciju centra naselja u Velikom Bukovcu, izgradnju rotora na raskrižju Dravske i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu, rekonstrukciju mosta preko Plitvice u Dubovici i rekonstrukciju raskrižja Dravske i Ulice Franje Sovića, aktivnosti koje će se realizirati u sljedećem razdoblju.

Dodajmo i da je načelnik Vrbanić podnio izvješće o svom radu za prvo polovicu 2019. Uz niz aktivnosti i odluka s područja komunalnog gospodarstva, socijalne skrbi i odgojno-obrazovnog sustava, do sporta i rekreacije te zaštite od požara i civilne zaštite, načelnik je posebno istaknuo važnu odluku dogradnje zgrade Osnovne škole .

- Kao što smo već u nekoliko navrata naglasili, dogovorili smo s Varaždinskom županijom i Općinom Mali Bukovec završetak rekonstrukcije Osnovne školi Veliki Bukovec. Vrijednost radova je 13,2 milijuna od čega Općina mora osigurati 1,5 milijuna – izjavio je Vrbanić zaključujući da će se dogradnjom škole omogućiti nastava u jednoj smjeni, čime će osnovnoškolci s područja općina Veliki i Mali Bukovec imati iste uvjete kao i njihovi vršnjaci u gotovo svim drugim dijelovima Varaždinske županije.

veliki_bukovec_vijece_1.JPG