Proračun je prihvaćen većinom glasova vijećnika Foto: Dražen Novosel

Općina Trnovec Bartolovečki večeras dobila proračun za 2019. godinu

| 27.12.2018. u 22:04h | Objavljeno u Našim krajem

S 9 glasova za i 4 protiv na večerašnjoj je sjednici Općinskog vijeća prihvaćen proračun Općine trnovec Bartolovečki za 209. godinu u iznosu od  24 597 041,29 kuna. U prihodovnoj strani proračuna od poreza i prireza na dohodak planira se prihodovati 9,6 milijuna kuna, što je povećanje za 600 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Predstavljajući proračun načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec (HNS) naglasio je da se i za iduću godinu planiraju veliki projekti koji će se realizirati zahvaljujući suradnji sa središnjom vlasti te sredstvima iz fondova Europske unije.

Iz državnog proračuna i europskih sredstava očekuje se 8,7 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića u Trnovcu, uređenje Ulice braće Radić i Branimirove ulice te perivoja Široke ledine u Trnovcu, građenje društvenog doma u Trnovcu, energetsku obnovu bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu te građenje nerazvrstane ceste Široke ledine u Trnovcu – naglasio je Šamec.

Osim proračuna za 2019. godinu prihvaćene su i izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna, koji sada iznosi 13,8 milijuna, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na godinu ranije.

Vijećnici su dali suglasnost za provedbu ulaganja u naselju Trnovec – krajobrazno uređenje perivoja Široke ledine – unutar Mjere 2. Unapređivanje kvalitete života ruralnog područja. Riječ je o podmjeri uređenja odnosno modernizaciji društvene infrastrukture ruralnog područja iz Programa ruralnog razvoja, preko LAG-a Izvor.

Na sjednici je odobren i zahtjev Vatrogasne zajednice općine Trnovec Bartolovečki za pomoć u nabavci navalnog vatrogasnog vozila, vrijednosti nešto više od 1,5 milijuna kuna. Općina će tako u ovoj godini izdvojiti 100.000 kuna kapitalne donacije, a u proračunu za iduću godinu osigurati 160.000 kuna.

Vijećnici su prihvatili program rada Savjeta mladih Općine Trnovec Bartolovečki za 2019. godinu, čije će aktivnosti biti financirane s 35.000 kuna.

Vijećnicima je prezentirana i informacija o broju nezaposlenih na kraju studenog ove godine. Na području Općine, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin, nezaposlene su 103 osobe.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci