Općina Trnovec Bartolovečki povećala iznos stipendija za 200 kuna mjesečno

| 23.12.2018. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki povećala je iznos stipendija za studente u akademskoj godini 2018./2019. Tako će studenti koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji deset mjeseci dobivati mjesečni iznos od 500 kuna, a oni koji studiraju u drugim dijelovima Hrvatske ili inozemstvu dobivat će mjesečno 700 kuna.

Povećanje je to za po 200 kuna mjesečno u odnosu na prošlogodišnjih 300 odnosno 500 kuna. Za ukupno 41 stipendiju osigurano je 275.000 kuna.
Ugovor o stipendiranju sa studentima i studenticama jučer je potpisao načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec.

Ove godine riječ je 11 stipendija za nadarene studente koji su stipendiju dobili zahvaljujući odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu studiranja. Glavni kriterij za dobivanje te stipendije bio je prosjek ocjena iznad 4.

Život studenata nije nimalo lagan. Još k tome postizati ovako dobre rezultate odnosno imati ovako visok prosjek znači da je iza toga uloženo puno truda i rada. Stoga nam je upravo namjera da prepoznamo taj trud i da ga nagradimo. Ova stipendija nije samo olakšavanje financijske situacije studentima i njihovim roditelja već motivaciju njima da nastave s uspješnim studiranjem – rekao je načelnik Šamec prilikom potpisivanja ugovora.

Osim po programu za nadarene, podijeljeno je i 30 stipendija po socijalnom programu. Stipendije je dobilo desetero studenata prve godine sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, šesnaestero studenata viših godina sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, a po dvije su stipendije za prvu odnosno drugi godinu diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija.
Naši odlični studenti, kao i svi mladi, budućnost su naše Općine. Sve što ulažemo u uređenje i izgradnju naše Općine ništa ne znači bez njih. Nadam se da će oni to prepoznati i da će se nakon dobivene diplome vratiti raditi i stvarati u našoj Općini i našoj Županiji – zaključio je Šamec.