Općina Trnovec Bartolovečki povećala iznos stipendija za 200 kuna mjesečno

| 23.12.2018. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki povećala je iznos stipendija za studente u akademskoj godini 2018./2019. Tako će studenti koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji deset mjeseci dobivati mjesečni iznos od 500 kuna, a oni koji studiraju u drugim dijelovima Hrvatske ili inozemstvu dobivat će mjesečno 700 kuna.

Povećanje je to za po 200 kuna mjesečno u odnosu na prošlogodišnjih 300 odnosno 500 kuna. Za ukupno 41 stipendiju osigurano je 275.000 kuna.
Ugovor o stipendiranju sa studentima i studenticama jučer je potpisao načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec.

Ove godine riječ je 11 stipendija za nadarene studente koji su stipendiju dobili zahvaljujući odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu studiranja. Glavni kriterij za dobivanje te stipendije bio je prosjek ocjena iznad 4.

Život studenata nije nimalo lagan. Još k tome postizati ovako dobre rezultate odnosno imati ovako visok prosjek znači da je iza toga uloženo puno truda i rada. Stoga nam je upravo namjera da prepoznamo taj trud i da ga nagradimo. Ova stipendija nije samo olakšavanje financijske situacije studentima i njihovim roditelja već motivaciju njima da nastave s uspješnim studiranjem – rekao je načelnik Šamec prilikom potpisivanja ugovora.

Osim po programu za nadarene, podijeljeno je i 30 stipendija po socijalnom programu. Stipendije je dobilo desetero studenata prve godine sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, šesnaestero studenata viših godina sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, a po dvije su stipendije za prvu odnosno drugi godinu diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija.
Naši odlični studenti, kao i svi mladi, budućnost su naše Općine. Sve što ulažemo u uređenje i izgradnju naše Općine ništa ne znači bez njih. Nadam se da će oni to prepoznati i da će se nakon dobivene diplome vratiti raditi i stvarati u našoj Općini i našoj Županiji – zaključio je Šamec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci