Općina Trnovec Bartolovečki podijelila naknade za novorođenčad

| 19.4.2023. u 09:18h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki načelnica Verica Vitković jučer je uručila novčane naknade roditeljima djece rođene u prva tri mjeseca ove godine.

Podijeljeno je čak 12 naknada, a načelnica Vitković čestitala je roditeljima na prinovama, ali i najavila gradnju dječjeg vrtića.

- 'Drago mi je da ste ovdje i da mogu, s velikim veseljem, reći kako općina Trnovec Bartolovečki u posljednje 4 godine ima pozitivan trend u broju novorođene djece. Drago mi je i što vas mogu obavijestiti da će Općina graditi novi dječji vrtić bez obzira na sve. Idemo u izgradnju vrtića za 200 djece, već imamo gotov projekt i ishođenu građevinsku dozvolu. Novi vrtić će nas koštati oko 34 milijuna kuna, što su ogromni novci za općinu, ali ćemo se javiti na jedan novi natječaj i uz to zadužiti kako bi naša djeca imala gdje ići u vrtić kad su roditelji na poslu. To je najveći prioritet Općine, pred svim ostalim projektima. Vjerujemo da će vrtić biti gotov kroz 2 i pol godine - istaknula je Vitković.

Općina Trnovec Bartolovečki inače sufinancira cijenu vrtića za svako dijete, bez obzira u koji vrtić ide, u protuvrijednosti oko 1.000,00 kn, odnosno 132 eura.

Također, Općina financira i neke dodatne programe u vrtićima, kao što je rano učenje jezika, izleti, igračke itd. Općina financira i produženi dnevni boravak u školama; plaću za 5 učiteljica u produženim boravcima, 3 u Trnovcu i 2 u Šemovcu.

Načelnica Vitković naglasila je kako će Općini uvijek prioritet biti najmlađi stanovnici, te njihove potrebe.