Sa studentima koji će dobiti stipendije Općina će sklopiti ugovore

Općina Trnovec B. raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija

| 24.10.2018. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima, koje će u ovoj akademskoj godini biti više nego prethodnih godina. Naime, studenti koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji deset će mjeseci dobivati mjesečni iznos od 500 kuna, a oni koji studiraju u drugim dijelovima Hrvatske ili inozemstvu dobivat će mjesečno 700 kuna. Povećanje je to u odnosu na dosadašnjih 300 odnosno 500 kuna.

Pravo sudjelovanja u natječajnom postupku za dodjelu stipendije imaju studenti s prebivalištem na području Općine Trnovec Bartolovečki koji imaju status redovitog studenta i nisu korisnici neke druge stipendije za vrijeme korištenja stipendije koju dodjeljuje Općina. Natječajem su propisani i uvjeti za sudjelovanje u natječajnom postupku po socijalnom programu odnosno prosjek ocjena prema godini studija – pojasnio je načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec.

Osnovni kriteriji su uspjeh na studiju, socijalni status studenta te dodatni kriteriji prvenstva. Uvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku za  dodjelu stipendije nadarenim studentima je da je prosjek ocjena na prethodno završenoj prvoj godini studija, odnosno s prethodno završenih godina studija najmanje 4,00.

Općina Trnovec Bartolovečki dodijelit će ukupno 22 stipendije studentima po socijalnom programu, dok će svi nadareni redoviti studenti dobiti stipendije ako im je prosjek ocjena na prethodno završenoj prvoj godini studija, odnosno s prethodno završenih godina studija najmanje 4,00 – rekao je Šamec.

Natječaj je otvoren do 7. studenog 2018. godine, a prijavu podnosi student osobno i dostavlja u pisanom obliku (na obrascu) s priloženom dokumentacijom poštom preporučeno na adresu: Općina Trnovec Bartolovečki, Trnovec, Bartolovečka 76, 42202 B. Trnovec ili neposrednom predajom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine u zatvorenoj omotnici s napomenom: „Ne otvaraj“ – prijava za dodjelu stipendije.

Obrazac prijave nalazi se na internetskoj stranici Općine, na kojoj se mogu pronaći i detaljne informacije iz natječaja: http://www.trnovec-bartolovecki.hr/index.php?content=Natjecaji

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci