Općina Trnovec B.: Obnovom Dječjeg vrtića "Zeko" do boljih uvjeta i ušteda Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec B.: Obnovom Dječjeg vrtića "Zeko" do boljih uvjeta i ušteda

Varaždinske vijesti | 2.4.2019. u 19:22h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi se osigurali primjereni uvjeti za odvijanje programa predškolske skrbi, u Trnovcu je u tijeku energetska obnova objekta Dječjeg vrtića "Zeko".

Ugovorenim radovima rekonstruirat će se vanjske ovojnice zgrade, odnosno zamjena dotrajale stolarije novom stolarijom te napraviti toplinska fasada. Ovim radovima će se postići i značajnije financijske uštede u pogledu smanjenja potrošnje energenata.
Riječ je o primjeru ulaganja za koja je Općina Trnovec Bartolovečki pravodobnom pripremom te javljanjem na natječaje osigurala sredstva različitih ministarstava. Za obnovu Dječjeg vrtića „Zeko“ u Trnovcu Općina Trnovec Bartolovečki od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobila je 151.458 kuna, a ranije i bespovratna sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 100.000 kuna. Ukupna investicija je 700.000 kuna.

Načelnik općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, ističe da je obnova objekta vrtića potrebna je kako bi mališani, ali i djelatnici vrtića „Zeko“ imali još bolje uvjete boravka i rada.

- Obnova vrtićkog objekta značit će i uštede na energentima, a svaka ušteđena kuna može se uložiti u druge projekte na području općine - dodaje Šamec.

trnovec_djecji_vrtic_2.jpg

trnovec_djecji_vrtic_3.jpg

trnovec_djecji_vrtic_4.jpg

trnovec_djecji_vrtic_1.jpg