Općina Sveti Đurđ donosi odluku o grbu i zastavi, traže se prijedlozi javnosti

vv | 28.9.2023. u 17:29h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Đurđ objavila je Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o grbu i zastavi Općine. 

- Ovim putem se poziva zainteresirana javnost da svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetnije Odluke o grbu i zastavi Općine Sveti Đurđ budući da grb čija se je višegodišnja neslužbena uporaba ustalila kao predodžba o službeno priznatom grbu ne odgovara pravilima heraldike - stoji u pozivu na službenim stranicama Općine.

Svoje prijedloge, primjedbe i komentare možete u pisanom obliku na popunjenom propisanom obrascu poslati na e-mail adresu Općine Sveti Đurđ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 27. listopada 2023. Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se, a oni prihvaćeni, ukomponirati u konačni Nacrt teksta Odluke koji će se proslijediti Općinskom vijeću Općine Sveti Đurđ na donošenje, a po prethodno pribavljenom mišljenju Ministarstva uprave.

Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga izradit će se i objaviti Izvješće o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očekivanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi. Izvješće će se objaviti na službenim Internet stranicama Općine Sveti Đurđ, https://www.sveti-djurdj.hr/.