Općina Sračinec raspisala natječaj za stipendije studenata, učenika i vrhunskih sportaša Foto: Općina Sračinec

Općina Sračinec raspisala natječaj za stipendije studenata, učenika i vrhunskih sportaša

VV | 6.10.2020. u 18:40h | Objavljeno u Našim krajem

Kao i svake godine, s početkom školske i akademske godine, Općina Sračinec raspisala je natječaj za stipendiranje studenata, učenika i vrhunskih sportaša. 

Općina će iznosima od 200 kuna pomoći najboljim učenicima završnih razreda srednjih škola, s po 400 kuna mjesečno studentima koji studiraju u varaždinskoj i okolnim županijama te s 500 kuna studentima u udaljenijim županijama i gradu Zagrebu. Za dodatnih 200 kuna mogu se uvećati stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja te one aktivne u zajednici.

- I ove će godine Općina Sračinec stipendijama nagraditi izvrsnost. Tako je uvjet za učenike završnih razreda srednjih škola minimalno prosjek od 4.5 u prethodna dva razreda, za studente prve godine je minimalni prosjek 4.6 iz završna dva razreda srednje škole, za studente viših godina studija minimalni prosjek je 3.5 iz svih prethodnih godina studija. Stipendije mogu dobiti i vrhunski sportaši, državni reprezentativci. Ono što je posebno je dodatno bodovanje objavljenih stručnih radova, dobivanje rektorove i drugih nagrada, osvajanje nagrada na natjecanjima, ali i uključivanje u društveni život zajednice - istaknuo je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec. 

Natječaj za sve učenike i studente koji žive na području općine Sračinec otvoren je do 23. listopada 2020. a sve detalje zainteresirani mogu pronaći na web stranici Općine Sračinec - https://www.sracinec.hr/opcina-sracinec-i-u-ovoj-akademskoj-skolskoj-godini-stipendira-studente-i-ucenike/