Općina Sračinec: Podravac iz Svibovca Podravskog ima odlične uvjete za rad Foto: Podravac Svibovec

Općina Sračinec: Podravac iz Svibovca Podravskog ima odlične uvjete za rad

Varaždinske vijesti | 20.12.2019. u 19:10h | Objavljeno u Našim krajem

NK Podravac iz Svibovca Podravskog trenutno se natječe u 3. ŽNL, ali ima ambicije za ulazak u viši rang natjecanja. U tome im pomažu Općina Sračinec i donatori, ali oslanjaju se i na vlastiti rad i pomoć mještana.

- Ljetos smo u rad pustili rasvjetu na nogometnom terenu u Svibovcu Podravskom, koji od milja zovemo "Mrščača", na što smo iznimno ponosni. Zahvaljujući sponzorima, Općini Sračinec te članovima kluba danas imamo odlične uvjete, koje ima malo koji klub u našoj okolici. Veliko hvala g. Admiru Berbiću i g. Kristijanu Danjku iz BGW grupe (BGW montaža d.o.o., BGW Electronics) koji su sponzorirali kompletnu montažu i materijal potreban za instalaciju. Instalirani su LED reflektori 24x200W te je ukupna potrošnja maksimalno 4800 W/h, što je ni 10% od potrošnje koju bi imali klasičnom rasvjetom. Instalacija od strane BGW grupe izvedena je prema najvišim EU standardima, a sama oprema je najnovija LED tehnologija sa maksimalnom uštedom energije. U projekt je bila uključena i tvrtka Prodomo montaža d.o.o. koja je sponzorirala šahtove i odradila kompletan iskop za postavljenje kablova. Sve je počelo idejom prije godinu dana, a poveznica sa BGW grupom je naš član kluba Dalibor Hrnčić, koji je ujedno i djelatnik u BGW montaži d.o.o. i koji je najviše zaslužan da je danas naša Mrščača kompletno osvijetljena te mu ovom prilikom zahvaljujem - rekaoje predsjednik NK Podravac Žarko Španić.

Osim rasvjete, u posljednjih šest mjeseci realiziran je i niz manjih projekata na sportskom centru u Svibovcu Podravskom. Uz pomoć Općine Sračinec rekonstruirani su tuševi u svlačionicama te je instaliran akumulacijski spremnik za sanitarnu vodu, asfaltiran je plato na ulazu, postavljen je novi koridor, sagrađeni su novi muški i ženski WC, postavljene su pločice na balkonu i stepenicama. Isto tako obnovljene su društvene prostorije od bojanja, struje (LED rasvjeta) te je dovršena kuhinja. Obnovljene su klupice za gledatelje kao i klupice za igrače.

U sklopu NK Podravca danas se natječu selekcije seniora, veterana te mlađih uzrasnih kategorija u sklopu Nogometnog centra Sračinec - Svibovec te će svima njima ova rasvjeta olakšati treniranje da budu što bolji, a ujedno je i dodatna motivacija.

- Ove godine pokušat ćemo osvojiti prvo mjesto u 3. ŽNL i konačno se vratiti u viši rang natjecanja gdje nam je i mjesto. Na kraju sve to lijepo izgleda i opisano je u par rečenica međutim za sve ovo bilo je potrebno puno truda i odricanja kako bi se svi ovi projekti realizirali zato velika zasluga pripada članovima kluba koji su sve to iznijeli na svojim leđima - zaključio je Španić.

IMG_2101.JPG

IMG_2555.JPG

IMG_2744.JPG

IMG_E1154.JPG

IMG_E1155.JPG