Općina - prijatelj djece: Vidovcu dodijeljena Povelja za Naj-akciju 2017 Foto: VV arhiva/ilustracija

Općina - prijatelj djece: Vidovcu dodijeljena Povelja za Naj-akciju 2017

Varaždinske vijesti | 26.11.2017. u 21:09h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Povodom obilježavanja 18. godišnjice održavanja akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece", u utorak 21. studenoga u prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba, uručene su povelje za uspješno provedene Naj-akcije 2017., a među dobitnicima je bila i Općina Vidovec, i to za akciju pod nazivom "Eko priča".

Eko priču provodili su učenici nižih razreda Osnovne škole Vidovec i Tužno s ciljem da ukažu odraslima na  potrebu očuvanja okoliša. Učenici su pripremili glazbeno-scenski igrokaz u kojem su pokazali kako pravilno razvrstavati otpad, a ujedno su organizirali likovnu radionicu na kojoj su iz otpada izrađivali ukrasne predmete.

Akciju "Gradovi i općine – prijatelji djece" provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske s partnerima Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a i ona je dio Nacionalne strategije za prava djece u RH te se ističe među tri najbolja europska programa za djecu. Povelja se dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave koje neprestano ulažu u djecu, u njihovo sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme te aktivno uključuju djecu u život lokalne zajednice.

Povelju je u ime Općine Vidovec primila predsjednica Koordinacijskog odbora "Općina Vidovec - prijatelj djece" Dubravka Rog.

- Općina Vidovec trudi se osigurati bolje uvjete za djecu u svojoj zajednici te ih raznim projektima nastoji uključiti u društveni život općine. Nakon osnivanja Dječjeg vijeća Općine Vidovec želje djece, u suradnji s Koordinacijskim odborom Općina Vidovec- prijatelji djece, se uvažavaju i sprovode. Za sljedeću godinu u pripremi su akcije i veliki projekti. Prioritet je nabava školskih garderobnih ormarića za osnovne škole Vidovec i Tužno čime bi se ispunila njihova najveća želja - istaknula je Dubravka Rog.

Ni općinski načelnik Bruno Hranić nije krio zadovoljstvo postignutim uspjehom.

- Raduje me što je Središnji koordinacijski odbor u Zagrebu prepoznao naš rad i trud. Kao prva Općina-prijatelj djece u Varaždinskoj županiji, svakako ćemo i dalje raditi za dobrobit naših najmlađih mještana - naglasio je Hranić.

vidovec-prijatelj-djece-povelja.jpg