Općina Petrijanec i ove godine učenicima kupuje školski pribor Foto: Ilustracija/Pexels

Općina Petrijanec i ove godine učenicima kupuje školski pribor

VV | 11.8.2022. u 16:16h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Učenike OŠ Petrijanec i PŠ Nova Ves i Strmec Podravski prvog dana nastave na stolovima će dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) olovke i gumice.

Novci su osigurani u proračunu Općine Petrijanec, a kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora želi se pomoći roditeljima u izdacima za svoje školarce.

- Preuzimanje dužnosti načelnika 2017. godine jedna od mojijh prvih odluka bila je kupnja bilježnica za sve učenike škola na području naše općine. Drago mi je da smo s tom praksom nastavili već petu godinu zaredom. Uveli smo i stipendije za učenike srednje škole, a nastavili smo i sa stipendijama za studente, te ćemo i ove godine stipendirati i poticati i učenike za izvrsne rezultate, kao i studente – rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec

Ovo je još jedna pozitivna mjera kojom će Općina olakšati žiteljima školovanje svoje djece. Na jesen se kreće ponovno s produženim boravkom, koji se u OŠ Petrijanec provodi od 2017. godine.