Općina Maruševec za udruge ove godine osigurala 370.000 kuna

MGA/VV | 14.3.2020. u 19:47h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Maruševec predstavnici udruga potpisali su ugovore za financiranje prijavljenih projekata i programa od interesa za opće dobro na području Općine Maruševec, koja je u ovogodišnjem proračunu za njihovo provođenje osigurala 370.000 kuna.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša koji su istaknuli kako su ovogodišnja sredstva za rad udruga ispunjenje prošlogodišnjeg obećanja.

- Dosad prijavljeni projekti i programi uz angažman udruga i pomoć Općine su realizirani i to je u jednu ruku i razlog povećanja sredstava u proračunu. Iako je tek ožujak, s nekim smo udrugama u ovih nekoliko mjeseci realizirali puno te se nadam da ćemo do kraja godine odraditi još i više - rekao je tom prilikom načelnik Damir Šprem, dodajući kako se Općina uključila i pronalazak donatora koji su se također uključili i pomogli rad udruga s područja općine.

- Sve udruge koje su se prijavile na javni poziv Općine Maruševec ostvarila su veću financijsku pomoć u odnosu na prošle godine, što je svojevrsno priznanje članicama i članovima na njihovom radu i zalaganju u uspješnoj provedbi projekata i programa koji podižu kvalitetu društvenog života u našoj velikoj, a opet maloj zajednici. Veseli me što smo svim udrugama mogli izaći ususret i dodijeliti im novčanu pomoć jer će ta sredstva poslužiti za realizaciju brojnih planiranih aktivnosti, radova i manifestacija kojima se promovira naša bogata kultura i tradicija, vrijedni ljudi i naša općina - rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša, poželjevši pritom predstavnicima udruga i njihovim članicama i članovima puno uspjeha u provedbi prijavljenih projekata i programa.

Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro Općina Maruševec je raspisala početkom godine. Na Poziv se javila 21 udruga i prijavila 17 programa i 15 projekata koji su ispunili uvjete, a koje će Općina Maruševec ove godine poduprijeti s preko 350.000 kuna.

Označeno u