OPĆINA MARUŠEVEC Počela isplata božićnica za umirovljenike, osobe s invaliditetom i primatelje nacionalne naknade

Varaždinske vijesti | 7.12.2023. u 13:37h | Objavljeno u Našim krajem

Umirovljenicama i osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine s područja Općine Maruševec i ove će godine, u povodu nastupajućih božićnih blagdana, biti isplaćena jednokratna novčana potpora.

Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 280 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu invalidninu te primatelji nacionalne naknade za starije osobe.

Načelnik Mario Klapša izražava zadovoljstvo što je Općina Maruševec u mogućnosti da uz ostale, i ovom gestom pokaže brigu o starijoj populaciji koja ima mala primanja, a koja je stvarala Općinu Maruševec i okruženje na koje su svi ponosni.

–Imajući na umu sva poskupljenja u proteklom periodu, kao i solidarnost koja je karakteristična za našu zajednicu, u odnosu na prošle, od ove smo godine povećali iznos „božićnica“ za naše starije građane sa 150 kuna na 30 eura (226,04 kune), kao i granicu mirovina s dvije tisuće kuna na 280 eura (2.109,66 kuna), ističe načelnik Klapša.

Isplata potpora je krenula od prvog dana prosinca na kućnim adresama građana putem Hrvatske pošte.