OPĆINA MARUŠEVEC Brojni sportski, zabavni i vjerski sadržaji u narednim danima Foto: maruvec.hr

OPĆINA MARUŠEVEC Brojni sportski, zabavni i vjerski sadržaji u narednim danima

Varaždinske vijesti | 12.8.2023. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Dok se Druškovec priprema za tradicionalno proštenje povodom 16. kolovoza – blagdana svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere, u danima pred sam blagdan održat će se brojni sportski i zabavni događaji na području Općine Maruševec.

Danas je proslava blagdana svetog Roka počela u jutarnjim satima, u Područnoj školi Druškovec gdje se održava otvoreno brzopotezno prvenstvo u šahu, u organizaciji Šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec.

Natjecanje je organizirano kao otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo, kadetsko prvenstvo te turnir šahovskih nada, a pravo sudjelovanja imaju svi šahisti i ljubitelji šaha bez obzira na dob, spol i kategoriju. Za najuspješnije organizatori su osigurali prigodne nagrade.

U večernjim satima pod šatorom na igralištu Područne škole Druškovec počinje glazbeni program nastupom Grupe Rubikon.

U nedjelju 13. kolovoza na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju održat će se turnir rekreativnog i zabavnog karaktera „Sela i vulica“ za stanovnike s područja Općine Maruševec.

Organizator turnira koji počinje u 10 sati je ŠNK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, koji je za najbolje ekipe osigurao pehare, za najmlađe napuhance, a nešto starije živu glazbu u večernjim satima. Kotizacija iznosi 10 eura.

Kod kapele svetog Roka u Druškovcu održava se trodnevna duhovna priprema od nedjelje 13. do utorka 15. kolovoza, s misnim slavljima u 18 sati, koje će predslaviti prečasni Ivan Rak i Mario Kopjar te Zoran Gložinić, župnik Župe Kućan Marof.

U ponedjeljak, 14. kolovoza u večernjim satima pod šatorom na igralištu Područne škole Druškovec održat će se koncert Privatt benda i grupe Vigor. Ulaz na koncert je 7 eura.

U utorak 15. kolovoza na praznik i blagdan Velike Gospe na igralištu Gmajna u Čalincu, Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira tradicionalni 17. odbojkaški turnir na pijesku.

Kotizacija za odbojkaške ekipe iznosi 25 eura, a početak turnira je u 9 sati, a sat kasnije Memorijalnog turnira u belotu Boris Šumiga Kic, uz kotizaciju 10 eura po paru.

Osim sportskog natjecanja i zabavnih sadržaja za najmlađe, članovi Udruge Gmajna su se pobrinuli za gastronomsku ponudu uz živu glazbu.

U srijedu 16. kolovoza na sam blagdan svetog Roka središnje misno slavlje biti će u Druškovcu u 11 sati, a predslaviti će ga vlč. Ivica Puškadija, župnik Župe Kneginec, uz sudjelovanje Ženske vokalne skupine svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih i pjevače iz Druškovca.

Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ u Druškovcu se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom sastava Faringaši i Privatt benda.

Povodom održavanja proštenja u Druškovcu, u srijedu 16. kolovoza od 7 do 14 sati bit će postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046.

Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele sv. Roka.