OPĆINA MARTIJANEC Za projekte i programe udruga u proračunu osigurano više od 45 tisuća eura Foto: arhiva Varaždinske vijesti

OPĆINA MARTIJANEC Za projekte i programe udruga u proračunu osigurano više od 45 tisuća eura

| 11.1.2024. u 16:14h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec objavila je javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge koje svojim aktivnostima doprinose ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim i planskim dokumentima Općine.

U tu će se svrhu iz općinskog proračuna u ovoj godini izdvojiti 45.100,00 eura.

U sklopu natječaja, organizacije civilnog društva svoje prijave mogu podnijeti za programe i projekte, odnosno kratkoročne, manje opsežne, uglavnom jednokratne aktivnosti u koje je uključen manji broj korisnika, a koje se provode na području Općine Martijanec ili za potrebe korisnika s prebivalištem na području općine.

Namjera je Općine na taj način financirati udruge čiji projekti i programi potiču i afirmiraju kulturni amaterizam, unaprjeđuju kvalitetu života, životnih vještina i sposobnosti građana te ispunjavaju potrebe iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te drugih područja od interesa za opće dobro. Sredstva su namijenjena i onima čiji je cilj promicanje i poticanje na bavljenje amaterskim sportom.

- Udruge, odnosno njihov rad i utjecaj, itekako su važan segment života u zajednici i one su neizostavan dio u razvoju našeg društva. Svjesni njihove važnosti, i ove smo godine u općinskom proračunu izdvojili sredstva kako bi na taj način potaknuli, olakšali njihov rad i aktivnosti i pomogli im da ostvare programe i projekte koje su planirali, stoga pozivam udruge da se jave na ovaj način i iskoriste priliku za dobivanje financijskih sredstava – rekao je načelnik Branimir Nađ.

Prijedlozi programa i projekata za financijske potpore udrugama za 2024. godinu prijavljuju se na propisanim obrascima koji su zajedno s uputama za prijavitelje dostupni na mrežnim stranicama Općine.

Sva pitanja vezana uz ovaj javni natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a odgovori na postavljena pitanja objavit će se na internetskoj stranici Općine.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja, do zaključno 8. veljače 2024. godine.