Općina Martijanec podmiruje troškove vrtića za vrijeme trajanja posebnih mjera zbog epidemije

MGA/VV | 4.5.2020. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici vijeća Općine Martijanec, održanoj u srijedu 29. travnja, odlučeno je da će Općina, umjesto roditelja, sufinancirati troškove boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja za vrijeme trajanja ograničenja i zaštite od koronavirusa.

Ova odluka odnosi se na roditelje korisnike ustanova predškolskog odgoja koji imaju prebivalište na području općine i koji od Općine imaju odobreno sufinanciranje troškova boravka djeteta u ustanovi predškolskog odgoja. Nadalje, ova odluka odnosi se samo na vrijeme važenja Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.

Prema toj odluci, Općina Martijanec će plaćati odobreno sufinanciranje prema izdanim pojedinačnim rješenjima o sufinanciranju troškova boravka djeteta u predškolskoj ustanovi i zaključenim ugovorom s pojedinom ustanovom predškolskog odgoja.

- S obzirom na situaciju nastalu vezano za provođenje mjera sprečavanja širenja koronavirusa, obustavljen je redovan rad ustanova predškolskog odgoja pa djeca u pravilu ne borave u tim ustanovama. No budući da se roditelji djece terete za plaćanje boravka djece u vrtiću, neovisno o stvarnom dolasku djeteta u vrtić, ovom odlukom želja nam je pomoći našim obiteljima u ovoj teškoj situaciji – rekao je načelnik Martijanca Dražen Levak.

Također, Općina će sufinancirati projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevinski otpad u iznosu od 71.000,00 kuna, što je iznos razmjeran vlasničkom udjelu općine u tvrtki pružatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na područja Općine Martijanec.

U planu je i izgradnja centra i centralnih sadržaja naselja Martijanec, a za tu je namjenu donijeta i odluka o kupnji nekretnine.

- Ova se nekretnina nalazi u neposrednoj blizini postojećih objekata javne namjene, društvenog doma, vatrogasnog spremišta, zdravstvene ambulante i ljekarne, pa je ideja i plan da se na njoj, zajedno s nekretninama u okruženju, izgradi centar i centralni sadržaji naselja Martijanec veličine cca 10000 m2 – rekao je načelnik Levak.

Trg veličine oko 1700 m2, urediti će se na mjestu gdje su koncentrirani svi javni servisi Općine Martijanec - ambulanta, ljekarna, stomatološka ordinacija, prostorije: umirovljenika i vatrogasaca, društveni dom i bankomat. Uz višenamjenski trg je predviđena izgradnja parkinga i mini tržnice te drugih popratnih sadržaja.

- Općinski trg veliki je korak prema realizaciji tih ciljeva i za njega smo se odlučili usprkos brojnim otporima jer imamo viziju na ovom mjestu započeti razvijati moderni Martijanec kao buduću poželjnu destinaciju za život mladih i ugodnu starost vremešnih sumještana – ponovio je načelnik Levak.

Dodajmo i da je Općinsko vijeće koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine povjerilo tvrtki Caminus iz Varaždina na rok od pet godina. Inače, sjednica Općinskog vijeća održana je u prostorima Društvenog doma u Martijancu, uz poštivanje svih propisanih mjera držanja socijalne distance i dezinficiranja prostora.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci