Općina Martijanec druga po odvajanju otpada u Varaždinskoj županiji Foto: Općina Martijanec

Općina Martijanec druga po odvajanju otpada u Varaždinskoj županiji

Varaždinske vijesti | 11.7.2019. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec probila se na drugo mjesto u Varaždinskoj županiji po odvajanju otpada. Prema preliminarnim podacima Ministarstva zaštite okoliša i energetike za 2018. godinu, Martijanec je sa svega 1% odvojenog otpada u 2017. godini, prošle godine ostvario zavidan rezultat – 34 % odvojenog sakupljenog otpada.

Više nego reprezentativni rezultat, kojima je maleni Martijanec daleko iza sebe ostavio i sve gradove Varaždinske županije, Općina je postigla nakon ulaska u suvlasništvo preloškog Pre-koma, kojemu su povjerene ovlasti prikupljanja otpada na području Općine.

Ugovor su Općina i tvrtka potpisale 1. lipnja 2018., a već u prvom mjesecu suradnje je u Martijancu prikupljeno čak 58,35 % odvojeno sakupljenog korisnog otpada. Martijanec se osim po odličnim rezultatima odvajanja otpada ističe i po značajnije nižim računima koje mještani plaćaju za njegovo prikupljanje i odvoz, a koje su u nekom dijelu i do tri puta manje u odnosu na cijene najvećeg pružatelja iste usluge u Varaždinskoj županiji.

U Općini Martijanec i Pre-komu su uvjereni da će ovakvom dinamikom, Martijanec već u ovoj godini preuzeti vodeću poziciju u Varaždinskoj županiji sa više od 50 % odvojeno sakupljenog korisnog otpada. Direktor Pre-koma, Siniša Radiković i Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec zadovoljni su postignutim rezultatom već u prvoj godini međusobne suradnje.

- Cilj svega što radimo u Općini Martijanec je dobrobit mještana, a vrhunska usluga uz nisku cijenu to i jest. Mještani su svjesni značaja koje pravilno postupanje s otpadom ima za zdravlje i budućnost pa se u skladu s tim i ponašaju. To najbolje pokazuje činjenica da se malen i siromašan Martijanec danas našao daleko ispred puno većih i bogatijih županijskih sredina, a vjerujem da ćemo u ovoj godini biti još i bolji - rekao je načelnik Martijanca, Dražen Levak.

martijanec2.jpg

martijanec-dražen-levak.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci