MARTIJANEC Općina dobila 21.000 eura za Dječji vrtić "Vlakić”

Varaždinske vijesti | 16.3.2024. u 08:33h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec uspješno se prijavila na još jedan poziv za sufinanciranje iz nacionalnog fonda, ovaj put za sufinanciranje ulaganja u poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću.

Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Martijanec je odobrio iznos od 21.105 eura.

Dobiveni novac namijenjen je projektu nabave i upotpunjavanja sadržaja igrala Dječjeg vrtića „Vlakić” Martijanec.

– Ulaganjem u opremanje igrališta Dječjeg vrtića „Vlakić” Martijanec pridonijet će se poboljšanju materijalnih uvjeta i podizanju kvalitete pedagoških standarda te doprinijeti ublažavanju postojećih regionalnih nejednakosti, osobito u kvaliteti pružanja usluge predškolskog odgoja – rekao je općinski načelnik Branimir Nađ.

Dodao je da Općina nastavlja s pripremama i prijavama na nacionalne i europske fondove te da zahvaljujući dobrom radu tima Općine, dobivenim sredstvima iz vanjskih izvora omogućeno je financiranje velikih investicija, a novac iz Općinskog proračuna može se usmjeriti direktno prema potrebama mještana.

Ovdje je konkretno riječ o Javnom pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini po programu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, čija ukupna vrijednost iznosi 3,3 milijuna eura. Odlukom Središnjeg ureda kriterije prijave zadovoljilo je 148 gradova i općina.