Općina Ljubeščica dobila kameru za nadzor brzine

Varaždinske vijesti | 24.10.2022. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Na temelju inicijative mještana i dostavljene peticije za postavljanje mjernih uređaja za brzinu u Općini Ljubešćica, 29. travnja na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Ljubešćica donesen je Zaključak o potrebi nabave mjernih uređaja prvenstveno radi velike frekvencije kamiona na predmetnoj dionici, priopćili su iz Općine.

Nakon ishođenja sve potrebne dokumentacije od strane nadležne Policijske postaje Novi Marof, Hrvatskih cesta d.d. i HEP ODS d.o.o. Općina Ljubešćica pokrenula je postupak nabave kučišta, nosača i pripadajuće opreme za smještanje stacionarnog radarskog uređaja za mjerenje brzine vozila.

- Nabava kučišta u vrijednosti od 42.000,00 kuna donacija je dioničkog društva KAMING d.d. iz Ljubešćice, trošak priključka i samih radova u vrijednosti od 15.000,00 kuna financirala je Općina Ljubešćica, dok je postava nadzornih kamera u nadležnosti MUP-a - dodaju.

Radi sigurnosti svih sudionika u prometu Općina poziva mještane na dodatni oprez i prilagođavanje brzine kretanja motornim vozilima te podsjećaju kako je ograničenje u naseljenim područjima 50 km/h .