Općina Kneginec se predstavila na Tjednu kajkavske kulture u Krapini

Varaždinske vijesti | 15.9.2019. u 20:46h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Svake godine u ranu jesen, a to je najljepše doba godine u Zagorju, održava se „Tjedan kajkavske kulture“ koji mnoštvom događanja, kao i samim 54. festivalom kajkavskih popevki, veliča ono starinsko, zagorsko. Ove godine posebna čast da se predstave publici na „Tjednu kajkavske kulture“ u Krapini pripala je i umjetnicima- glazbenicima ljubiteljima kajkavske kulture s područja Općine Gornji Kneginec.

U četvrtak, 12. rujna na put u Krapinu krenuli su članovi dječjih folklornih sekcija KUD-a Knegingrad sa svojim voditeljima i roditeljima, mladi višestruko nagrađivani pijanist Jan Borak, profesor Levatić s učenicama Anom Novotni i Tenom Kramar te glazbenikom Dominikom, Ženski vokalni sastav Kneginje te predstavnici Općine Gornji Kneginec.

Tijekom nastupa u Krapini izvođači su predstavili jedan segment kneginečkog festivala „Poišči kaj“ koji svake godine na Uskrsni ponedjeljak organiziraju Općina i Turistička zajednica Općine Gornji Kneginec.

Ova glazbena razglednica oduševila je krapinsku publiku koja je uživala u ljepoti kajkavskoga govora u pjesmi i zaigranim koracima plesača.

Da se dobar glas daleko čuje, doslovno su pokazali svi izvođači, koji su na izvrsan način doprinjeli promociji kulturne scene Općine Gornji Kneginec.

Posebnu zahvalu Općina Gornji Kneginec i općinska Turistička zajednica upućuju svim izvođačima i voditeljima koji su kreirali program predstavljanja te uspješno predstavili Općinu na festivalu.

Galerija slika