Općina Gornji Kneginec uključila se u obnovu vukovarskog vodotornja Foto: Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec uključila se u obnovu vukovarskog vodotornja

Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 08:18h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Gornji Kneginec doznačila je na račun Grada Vukovara iznos od 10 tisuća kuna kao donaciju za obnovu vukovarskog vodotornja.

Vukovarski vodotoranj bit će obnovljen i otvoren za javnost u sklopu projekta "Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva". Projekt je osmišljen na način da se najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata u Vukovaru i Hrvatskoj sačuva ovakvim kakav je sada, ali i da se otvori i učini dostupnim široj javnosti.

Projektom je predviđeno da u okolici vodotornja budu izrađeni parkinzi, dječje igralište, a postavit će se i popis imena svih donatora. S dunavske strane vodotornja bit će instalirano panoramsko dizalo iz kojega će se izlaziti u nekadašnje spremište za vodu koje će biti pretvoreno u memorijalnu sobu.

Unutar memorijalne sobe protezat će se dugačka, krivudava staza koja simbolizira prepreke koje se susreću na nekom putu. Predviđeno je i postavljanje jednoga ili više ekrana na kojima će se prikazivati snimci razaranja među kojima ima i onih kada granate direktno pogađaju vodotoranj. Rupe nastale tijekom granatiranja bit će zatvorene staklom, a iz memorijalne sobe izlazit će se na krovište vodotornja gdje će biti uređen vidikovac s tribinama i državnim stijegom.