Općina Gornji Kneginec potpisala ugovore o stipendiranju sa 18 studenata

MGA/VV | 16.11.2019. u 21:18h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 16. studenog, u prostorijama Općine Gornji Kneginec potpisani su ugovori o stipendiranju 18 studenata s područja općine u akademskoj godini 2019./2020. Općinski načelnik Goran Kaniški zaželio je studentima uspješno studiranje te je istaknuo kako se nada da će im stipendije olakšati podmirivanje dijela troškova studiranja.

Općina Gornji Kneginec vodi brigu o mladima već od samog rođenja, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja. Podupiranjem rada udruga, stvaranja konkurentnog gospodarskog okruženja i kvalitetne komunalne infrastrukture, omogućeno je da nakon završetka studija osobe ostanu živjeti u kneginečkom kraju. Za studente koji studiraju izvan Varaždinske i Međimurske županije isplaćivati će se stipendije u mjesečnom iznosu od 600 kuna, odnosno 300 kuna ako je mjesto studiranja na području Varaždinske i Međimurske županije.

Dodijeljeno je 5 stipendija za studente prve godine studija te 13 stipendija za studente viših godina. Za tu namjenu će se iz općinskog proračuna studentima isplatiti 74.400 kuna.

Označeno u