Općina Gornji Kneginec: Počela sanacija klizišta na Haliću Foto: Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec: Počela sanacija klizišta na Haliću

I.D./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem

Počela je sanacija jednog od najopasnijih županijskih klizišta na Haliću, u općini Gornji Kneginec.

Na toj prometnici, gdje je tijekom prošle zime na nekoliko mjesta otklizala cesta, prioritet za sanaciju dobilo je upravo ovo najkritičnije klizište nasuprot kućnog broja 215. Budući da se radi o županijskoj prometnici, radove na sanaciji klizišta provodi Županijska uprava za ceste, a klizište se mora sanirati prije zime kako bi se spriječila potencijalna opasnost koja bi dovela do potpunog zatvaranja ceste.

Halić je, kao trusno područje, veliki problem i zbog guste naseljenosti i izgrađenosti, pa postoji opasnost i za ljude i njihove domove, napominju iz Općine Gornji Kneginec.

- Veliki problem na ovom dijelu Varaždinbrega je i ljudski faktor. Iako je Halić poznat kao trusno područje, neki stanovnici pri dogradnji kuća ili uvođenju infrastrukture interveniraju u prirodu i time narušavaju ionako lošu stabilnost - ističu iz Općine i dodaju kako u Varaždinskoj županiji ima još pedesetak klizišta koja čekaju sanaciju te da, zbog smanjenja ŽUC-ovog proračuna za čak 10 milijuna kuna, njihova sanacija ide sporim tempom.