Općina Gornji Kneginec: Održana akcija za siguran prijevoz djece u vozilima Foto: Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec: Održana akcija za siguran prijevoz djece u vozilima

Varaždinske vijesti | 22.9.2019. u 17:08h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Varaždinske u suradnji s Općinom Gornji Kneginec i Udrugom „RODA“ organizirao je 18. rujna ispred Dječjeg vrtića „Bubamara“ u Gornjem Knegincu preventivno-edukativnu akciju usmjerenu na zaštitu djece u prometu. S obzirom da posljednjih nekoliko godina djeca sve više stradavaju u automobilima svojih najbližih, a znatno manje kao pješaci ili biciklisti, cilj ove akcije bio je probuditi svijest vozača, a ponajviše roditelja na korištenje sigurnosne sjedalice/postolja prilikom vožnje djece u vozilu.

Policijski službenici provodili su nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama i postoljima, te su zajedno sa savjetnicom Udruge „RODA“ roditeljima, bakama i djedovima pružili sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila te im pokazali na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

U akciji je izvršen pregled 40-tak vozila, te je savjetnica Udruge „RODA“ uočila brojne nedostatke i nepravilnosti kao što su na primjer: sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti, sigurnosna sjedalica nije dobro pričvršćena u vozilu, te neadekvatne sjedalice koje zbog dotrajalosti ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti. Policijskim službenicama i savjetnici Udruge „Roda“ pridružili su se zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec i ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara Martina Hrnčić.

Tijekom akcije policijski službenici svu djecu su darivali slatkišima koje je za tu priliku osigurala Općina Gornji Kneginec. Apeliraju na sve vozače, a naročito na roditelje da uvijek i bez iznimke djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu.

Policija_akcija_djeji_vrti_1.jpg

policija_akcija_djeji_vrti_2.jpg

Naslovna.jpg