Općina Gornji Kneginec: Održana akcija za siguran prijevoz djece u vozilima Foto: Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec: Održana akcija za siguran prijevoz djece u vozilima

Varaždinske vijesti | 22.9.2019. u 17:08h | Objavljeno u Našim krajem

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Varaždinske u suradnji s Općinom Gornji Kneginec i Udrugom „RODA“ organizirao je 18. rujna ispred Dječjeg vrtića „Bubamara“ u Gornjem Knegincu preventivno-edukativnu akciju usmjerenu na zaštitu djece u prometu. S obzirom da posljednjih nekoliko godina djeca sve više stradavaju u automobilima svojih najbližih, a znatno manje kao pješaci ili biciklisti, cilj ove akcije bio je probuditi svijest vozača, a ponajviše roditelja na korištenje sigurnosne sjedalice/postolja prilikom vožnje djece u vozilu.

Policijski službenici provodili su nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama i postoljima, te su zajedno sa savjetnicom Udruge „RODA“ roditeljima, bakama i djedovima pružili sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila te im pokazali na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

U akciji je izvršen pregled 40-tak vozila, te je savjetnica Udruge „RODA“ uočila brojne nedostatke i nepravilnosti kao što su na primjer: sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti, sigurnosna sjedalica nije dobro pričvršćena u vozilu, te neadekvatne sjedalice koje zbog dotrajalosti ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti. Policijskim službenicama i savjetnici Udruge „Roda“ pridružili su se zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec i ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara Martina Hrnčić.

Tijekom akcije policijski službenici svu djecu su darivali slatkišima koje je za tu priliku osigurala Općina Gornji Kneginec. Apeliraju na sve vozače, a naročito na roditelje da uvijek i bez iznimke djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu.

Policija_akcija_djeji_vrti_1.jpg

policija_akcija_djeji_vrti_2.jpg

Naslovna.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci