Općina Donja Voća slavi svoj dan, u mjesec dana mještane očekuje bogati sadržaj

vv | 29.10.2023. u 15:50h | Objavljeno u Našim krajem

Bogatim i raznovrsnim kulturnim, sportskim i zabavnim programom, Općina Donja Voća i ove godine obilježava Dan općine, a ujedno i 30 godina postojanja.

U proteklim tjednima mještani Općine, ali i ostali posjetitelji, mogli su uživati u raznolikom programu koji je održan u sklopu Etno kuće u Gornjoj Voći. Nakon održane dječje likovne radionice i Art&Wine radionice, za koju se tražilo mjesto više, održana je manifestacija „Dani otvorenih vrata Voćanske Etno kuće“ koja je privuklo veliki broj posjetitelja iz svih dijelova Varaždinske županije. Veliki doprinos realizaciji programa dale su udruge s područja Općine koje su pripremile raznovrsnu eno gastro ponudu, dok je posebna zanimljivost za posjetitelje bio program u sklopu virtualne zagorske hižice gdje su posjetitelji uz pomoć suvremene tehnologije (VR naočale, hologram i sl.) mogli doživjeti život Voćanaca u nekim davnim vremenima.

Program je sljedećih dana nastavljen u sportskom duhu i to održavanjem utakmica na prostoru NK Vindije te održavanjem „Dana otvorenih vrata NK Vindija“u sklopu koje su članovi kluba pripremili izložbu povodom obilježavanja 40. godišnjice postojanja. NK Vindija će 3. studenog, u 19 sati, povodom 40. godišnjice održati i svečanu sjednicu u prostorijama kluba.

Za subotu, 4. studenoga najavljeno je snimanje emisije o KUD-u Voća „Čuvari kajkavske tradicije” od 10 sati, a središnji dio proslave Dana općine održat će se u petak, 10. studenoga.

U 10 će se sati upriličiti otvorenje 5. jubilarne kolonije „Dani braće Stolnik”, dok će u 18 sati početi svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Donja Voća. Uslijedit će zabavni program u kojem će nastupiti DJ Miro i Aquarius bend.

Subotnji program započet će otvaranjem likovne kolonije „Dani braće Stolnik” u 9 sati te se nastaviti umjetničkom kolonijom dok je u 13 sati najavljen start 2. špilja Vindija traila i vatrogasne utrke. Od 17.30 mališani će moći uživati u predstavi „Šašavci”, a sat vremena kasnije održati će se i radionica za djecu pod nazivom „Nakit od recikliranog materijala”. U večernjim satima goste će zabavljati Aquarius banda, čiji nastup počinje u 20 sati, dok će se u 22 sata održati koncertlegendarnog banda– Srebrna krila.

U nedjelju, 12. studenoga, u podnevnim satima, uz bogatu gastronomsku ponudu te kulturno umjetnički sadržaj, obilježiti će se 40. godišnjica bratimljenja Donje Voće i Zatoličja/Starša. Program se nastavlja u 14 sati kada će NK Vindija i NK Zlatoličje odigrati prijateljsku nogometnu utakmicu. Ovogodišnji program obilježavanja Dana općine Donja Voća završit će predstavom „Skupština” Kerekesh teatra koja počinje u 17 sati.

Pozivamo sve mještane Općine Donja Voća, jednako kao i stanovnike okolnih općina, da nam se pridruže u bogatom programu te se zajedno s našim udrugama i gostima iz susjedne Slovenije dobro zabave i uživaju u raznolikim događanjima koja smo pripremili.

Svi se programi održavaju pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća i Turističke zajednice područja Sjever Zagorja.

Program_proslave_Dana_opcine_Donja_Voca_2023_plakat.jpg