Općina Donja Voća poziva sve poljoprivrednike na obaveznu edukaciju Foto: pexels/ilustracija

Općina Donja Voća poziva sve poljoprivrednike na obaveznu edukaciju

Općina Donja Voća/vv | 24.10.2023. u 10:58h | Objavljeno u Našim krajem

Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe do kraja ove godine, podsjećaju iz Općine.

>> Kreću obavezne edukacije za poljoprivrednike, pogledajte raspored po općinama i gradovima

Pozivaju poljoprivredne proizvođače da provjere u svom Agronet zahtjevu koju EKO SHEMU, IAKS MJERU ILI PROIZVODNO VEZANO PLAĆANJE imaju prijavljeno kako bi se prijavili za odgovarajuću edukaciju u listopda. Edukacija na području Općnie održat će se 26. listopada u prostorikama NK Vindija od 8 do 14 sati.

Obavezna je prijava putem Agronet aplikacije ili osobnim javljanjem savjetnici Andreji Vukalović Pofuk u Savjetodavnu službu Ivanec (Trg hrvatskih Ivanovaca 10a).

Upozoravaju da nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni i umanjenja poticaja od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Na stranici Ministarstva dostupan je popis tečajeva i upitnik putem kojeg se poljoprivrednici mogu jednostavno prijaviti na edukaciju.