OPĆINA DONJA VOĆA Potpore poduzetnicima, iznajmljivačima i poljoprivrednicima

Varaždinske vijesti | 7.7.2023. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Po prvi puta ove godine, Općina Donja Voća raspisala je javni poziv na koji su se mogli javiti poduzetnici, iznajmljivači u turizmu te OPG-ovi.

Ukupno je pristiglo 22 prijave, u području gospodarstva 6 projekata, turizmu 2 te je najviše prijava stiglo vezano uz poljoprivredu i ruralni razvoj, njih čak 14.

Ukupno dodijeljena sredstva iznose 26.275,95 eura, a osigurana su u proračunu Općine Donja Voća za 2023. godinu.

Prilikom potpisivanje ugovora, načelnica Sanja Kočet, istaknula je da ju posebno veseli interes mladih, da rade, stvaraju i ostaju u Općini te pozvala sve poduzetnike da koriste besplatnu savjetodavnu pomoć koju će Općina osigurati za sve poduzetnike, obrtnike i OPG-ove s područja Općine radi njihove bolje informiranosti o mogućnosti sufinanciranja projekata iz fondova Europske unije.

Ovakav javni poziv bit će i sljedeće godine te već sada pozivamo sve zainteresirane mještane da razmišljaju u kojem smjeru se njihovi projekti mogu nadograđivati i dalje razvijati te pozivamo i sve one koji se nisu prijavili, a udovoljavali su uvjetima, da se ohrabre i upuste u nove poslovne pothvate.

Financiranje Udruga

Također, Općina Donja Voća dodijelila je sredstva i organizacijama civilnog društva koji provode projekte na području Općine Donja Voća i to u iznosu od 27.568,00 eura.

Značajno je ovo povećanje izdvajanja sredstava za civilno društvo, jer u 2021.godini, izdvojena sredstva su iznosila 11.281,44 eura.

Načelnica Sanja Kočet pohvalila je rad udruga te izjavila da ju iznimno veseli veliki interes i udruga i mještana koje se žele priključiti u njihov rad.

Dosad prijavljeni projekti potvrdili su da su sredstva pravilno usmjerena te je istaknula da su ove godine rezervirana znatno veća sredstva u proračunu, u odnosu na prethodne godine.

- Svakako treba istaknuti da je Općina Donja Voća jedna od rijetkih Općina koja financira i rad Udruga koje nisu s područja Općine, ali provode projekte i/ili njihovi članovi dolaze s područja naše Općine. Pred nama je bogat i sadržajan ostatak godine, pa pozivam mještane, a posebno djecu i mlade da prate naše stranice, jer smo zajedno s Udrugama osigurali bogat sadržaj - rekla je  načelnica.