Općina Beretinec uspješno povukla sredstva za još jedan važan infrastrukturni projekt vrijedan 71 tisuću eura

Varaždinske vijesti | 16.5.2023. u 14:59h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Beretinec uskoro počinje izgradnja sustava javne rasvjete. Riječ je o još jednom važnom infrastrukturnom projektu u vrijednosti od 71 tisuće eura za koji je Općina Beretinec uspješno povukla bespovratna sredstva iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Naime, zahvaljujući kvalitetnoj projektnoj prijavi, u Općinu je ovih dana stigla pozitivna ocjena Ministarstva o sufinanciranju ovog kapitalnog projekta. Nakon provedene administrativne provjere i postupka vrednovanja, Ministarstvo je Općini Beretinec dalo zeleno svjetlo i odobrilo početno sufinanciranje projekta u iznosu od 20.200 eura.

Radi se o sredstvima namijenjenim izgradnji javne rasvjete uz županijsku cestu između naselja Beretinec i državne ceste DC-2 te uz nerazvrstanu cestu, između ŽC 2063 i dvorca Šaulovec.

Zadovoljstvo što je projekt prepoznat na nacionalnoj razini i što je Općina Beretinec još jednom dokazala kako je uspješna u povlačenju sredstava iz vanjskih izvora financiranja izrazio je i načelnik Nikola Žganec.

-Cestovna rasvjeta važan je preduvjet sigurnosti cestovnog prometa budući da doprinosi lakšem i bržem uočavanju opasnosti na cesti. S obzirom da je osjetilo vida najvažnije za sigurnu vožnju potrebno je osigurati kvalitetnu rasvjetu prometnica. Općina Beretinec prepoznaje važnost prometne sigurnosti i redovito ulaže u njeno povećanje kroz sve infrastrukturne projekte koje provodi, a u tom smjeru ide i ova kapitalna investicija – rekao je načelnik Žganec.

Dodao je kako Općina ovim projektom nastoji i spriječiti prometne nesreće, posebno one u kojima stradavaju pješaci krećući se uz rub kolnika ili prelazeći kolnik koji nije osvijetljen zbog čega su teže uočljivi.