OPĆINA BERETINEC Radovi na modernizaciji devet nerazvrstanih cesta uspješno se privode kraju Foto: Općina Beretinec

OPĆINA BERETINEC Radovi na modernizaciji devet nerazvrstanih cesta uspješno se privode kraju

Varaždinske vijesti | 29.3.2023. u 11:42h | Objavljeno u Našim krajem

Na području općine Beretinec uspješno se privode kraju radovi na modernizaciji 1,7 kilometara nerazvrstanih cesta.

- Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 238.900 eura koja je još jedan dokaz kako Općina kontinuirano ulaže u održavanje i sanaciju nerazvrstanih cesta, a sve s ciljem da svi njeni mještani imaju jednake uvjete za život - priopćili su iz Općine.

Radovi na rekonstrukciji devet nerazvrstanih cesta započeli su krajem listopada prošle godine, a ovih dana uspješno završavaju. Oni su, između ostalog, obuhvaćali pripremne i zemljane radove, odnosno donji i gornji postroj te postavljanje prometne signalizacije, a njihovom će se realizacijom omogućiti nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

- Budući da na ovim dionicama nerazvrstanih cesta stanje nije bilo zadovoljavajuće za sigurno odvijanje prometa, njihova sanacija bila je prijeko potrebna. Općina Beretinec kontinuirano ulaže u modernizaciju, sanaciju i održavanje nerazvrstanih cesta na svom području kako bismo svim našim mještanima osigurali jednake uvjete za život. Cilj nam je bio podići sigurnost prometovanja, pa su ove dionice nerazvrstanih cesta proširene, kolnici su rekonstruirani i položen je završni sloj asfalta – objasnio je načelnik općine Beretinec Nikola Žganec.

Napomenuo je da je rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta Općina bitno pridonijela povećanju prometne sigurnosti, a budući da su postavljene bankine od kamenog materijala stabiliziranog cementom, spriječena je njihova erozija.

Inače, Općina Beretinec, paralelno s tijekom ovih radova, nastavlja prijavljivati infrastrukturne projekte koji se odnose na daljnje održavanje i asfaltiranje cesta, izgradnju javne rasvjete, povećanje prometne sigurnosti i opremanje sportskih građevina na natječaje ministarstava i europskih fondova što samo potvrđuje da intenzivno radi na povlačenju vanjskih izvora financiranja.

Galerija slika