OPĆINA BERETINEC Ponovno petica za transparentnost, mještani mogu pratiti sve isplate iz proračuna Foto: arhiva Varaždinske vijesti

OPĆINA BERETINEC Ponovno petica za transparentnost, mještani mogu pratiti sve isplate iz proračuna

Varaždinske vijesti | 11.7.2023. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec još je jednom primjer dobre prakse, ovog puta u transparentnosti. Naime, nedavno je uvedena nova aplikacija putem koje mještani Općine Beretinec mogu pregledati i pretraživati sve isplate iz općinskog proračuna čime je transparentnost podignuta na još višu razinu.

Kako je objasnio načelnik Nikola Žganec, proračunska transparentnost iznimno je važna za kvalitetu javnog upravljanja.

- Cilj Općine Beretinec je potpuna transparentnost i otvorenost prema mještanima budući da smatramo da oni koji su nas birali imaju pravo znati što se radi i koliko to košta, odnosno na što se troši njihov novac. Odgovaramo isključivo mještanima koji su nam dali svoje povjerenje da vodimo Općinu i zato, da bismo dobro upravljali, javnost mora imati precizan uvid, kako u planiranje proračuna, tako i u trošenje javnog novca – rekao je načelnik Žganec.

Mještani aplikaciji mogu pristupiti preko poveznice koja je dostupna na službenoj web stranici Općine, a putem ove nove aplikacije mogu pratiti sve isplate iz općinskog proračuna.

Dakle, Općina Beretinec odlučila je dodatno unaprijediti transparentnost proračuna i mještanima omogućiti potpuni uvid u svoje financije i potrošnju javnog novca.

Kao dokaz odličnog posla koji je Općina Beretinec napravila, Institut za javne financije ocijenio je transparentnost proračuna Općine Beretinec najvišom mogućom ocjenom - peticom. Napomenimo kako je ovo četvrta godina zaredom u kojoj Općina Beretinec ostvaruje najvišu moguću ocjenu.