Općina Beretinec osigurala više od pola milijuna eura prihoda

VV | 28.8.2023. u 09:32h | Objavljeno u Našim krajem

I ove godine Općina Beretinec postiže odlične rezultate u povlačenju sredstava iz različitih izvora poput fondova Europske unije i ministarstava. Ostvarila je dodatni prihod od preko 506.278,60 eura (3.814.556,11 kuna) kroz prijavljene projekte tijekom dvogodišnjeg razdoblja unutar javnih poziva i natječaja.

Trenutno je u tijeku ‘Projekt izgradnje sustava javne rasvjete’ prijavljen Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, čija ukupna vrijednost iznosi 71.000,00 eura.

Također, projekt ‘Izvanredno održavanje nerazvrstane ceste Prigorska ulica u naselju Ledinec’, koji je prijavljen Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, ima vrijednost od 85.000,00 eura, a radovi uskoro kreću.

Nadalje, postupak javne nabave je u tijeku za projekt ‘Izgradnja obilježenih pješačkih prijelaza uz uređenje pristupnih površina za pješake u naselju Črešnjevo’, čija ukupna vrijednost iznosi 34.112,31 eura, prijavljenog Ministarstvu unutarnjih poslova RH.

Također, kroz LAG Sjeverozapad Općina sudjeluje u projektu izgradnje sportskog polivalentnog igrališta u naselju Beretinec, s investicijom u iznosu od 117.000 eura, a radovi su već u tijeku.

Trenutno su u tijeku i radovi na županijskoj cesti, čija vrijednost iznosi 510.000,00 eura, odnosno približno 3.850.000,00 kuna. Investicija predstavlja značajan korak ka modernizaciji cestovne infrastrukture na području Općine Beretinec. Ova važna investicija nastavlja trend ulaganja Varaždinske županije i Općine Beretinec u prometnu infrastrukturu, čime se osigurava sigurnost i poticanje razvoja lokalne zajednice.

Općina veliku pažnju pridaje turističkom razvoju što je do prije nekoliko godina nažalost bilo zanemarivano unatoč velikim potencijalima koje Općina Beretinec svakako ima na tom području. Upravo je iz tog razloga osnovana Turistička zajednica ‘Varaždinski bregi’ koja aktivno radi na povezivanju i unaprjeđenju turističkih aktivnosti općina Kneginec Gornji, Sveti Ilija, Vidovec i Beretinec. U tijeku je realizacija više raznih projekata prijavljenih na Fondove u visini od 91.473,50 eura.

Načelnik Općine Beretinec, Nikola Žganec, zahvalio je Varaždinskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste, ali i svima ostalima na podršci i suradnji.

- U ovoj godini nastavljamo s postizanjem uspješnih rezultata u povlačenju sredstava iz različitih izvora, a tu je i novoosnovana Turistička zajednica Varaždinski bregi. Drago mi je istaknuti kako smo ostvarili dodatna financijska sredstva kroz različite projekte, a to samo pokazuje koliko ulažemo u našu infrastrukturu, ali ulažemo i u ljude, razvojne i društvene programe, pa je tako pokrenut niz društvenih aktivnosti, a slijedi i zanimljiv program povodom 30. obljetnice Općine - rekao je Žganec.

Napomenuo je i kako su u zadnje dvije godine uveli stambenu mjeru, veće božićnice i cenzus, novim kriterijima dodjeljuju više stipendija.

-Od sljedeće godine predložit ćemo po prvi puta uskrsnice, naručujemo radne knjige, sufinanciramo vrtiće, financiramo školu plivanja, nagrađujemo najuspješnije pojedince, organiziramo izlet za umirovljenike, darujemo djecu, socijalno ugrožene i starije-nemoćne osobe kroz razne programe, omogućujemo produženi boravak – kazao je načelnik Žganec.

Galerija slika