Općina Bednja za projekte i programe svojih udruga osigurala 122.000 kuna

VV | 19.1.2022. u 19:59h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja će i ove godine financirati programe i projekte svojih udruga za što je u svom proračunu osigurala čak 122.000 kuna.

Riječ je o programima i projektima udruga koji su od interesa za opće dobro, a kako ističe načelnik Damir Poljak, Općina je oduvijek pridavala veliku pažnju civilnom društvu koje ispunjava društvene potrebe stanovnika.

- Općina Bednja oduvijek je podržavala rad svojih udruga, a tako će biti i dalje. Ovim potporama nastojimo im olakšati provođenje projekata kojima ostvaruju javne potrebe naših mještana te istovremeno pridonose razvoju i napretku naše Bednje. Općina će im i dalje biti partner kako bismo zajedno stvarali bolju i ljepšu sredinu u kojoj će naši stanovnici imati dostupan sav potreban društveni sadržaj jer time podižemo kvalitetu njihovih života - poručio je načelnik Poljak uz poziv udrugama na prijavu na javni poziv.

Prihvatljivi programi i projekti odnose se na zaštitu i promicanje baštine bednjanskog kraja, promicanje kulturnog stvaralaštva djece i mladih, poticanje kulturnog amaterizma, unaprjeđivanje kvalitete života i životnih vještina stanovnika, razvoj turizma, sport, obrazovanje, zaštitu okoliša te izgradnju kapaciteta i ostale djelatnosti udruga. Za svoje projekte udruge mogu dobiti do 4.000 kuna, dok je za programe moguće ostvariti do 15.000 kuna. 

Rok za podnošenje prijava je 1. ožujka ove godine, a detaljnije informacije o javnom pozivu dostupne su na službenoj web stranici Općine Bednja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci