Općina Bednja dobila 60 tisuća eura iz EU fondova za modernizaciju nerazvrstanih cesta Foto: Općina Bednja

Općina Bednja dobila 60 tisuća eura iz EU fondova za modernizaciju nerazvrstanih cesta

Varaždinske vijesti | 26.7.2023. u 09:23h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja ponovno je uspješno pripremila i prijavila projekt te je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila značajnu financijsku potporu za unaprijeđenje prometne infrastrukture.

Naime, Ministarstvo je odobrilo sredstva u iznosu od 60 tisuća eura namijenjenih modernizaciji nerazvrstanih cesta u Općini. Ovo je samo jedan od mnogih projekata koji su u posljednjih nekoliko godina uspješno osigurali sredstva iz Europske unije za Općinu Bednja, pri čemu je ukupan iznos dobivenih sredstava u milijunskim iznosima. Koliko takvi projekti znače za daljnji razvoj Općine pojasnio je načelnik Damir Poljak.

bednja_radovi_ceste_25072023_2.jpg

- Sredstva koja smo dobili od Europske Unije bit će ključna u nastojanju da nastavimo s unapređenjem kvalitete prometne infrastrukture našeg područja. Modernizacija nerazvrstanih cesta donijet će brojne koristi za naše stanovnike, olakšat će promet i osigurati ugodniju, ali i što je važnije, sigurniju vožnju – rekao je Poljak.

U posljednjih pet godina, Općina Bednja uložila je više od 2 milijuna eura u sanaciju i obnovu 192 kilometara nerazvrstanih cesta, što je uvelike doprinijelo povoljnijim uvjetima za poslovanje, olakšalo pristup poduzećima i potaknulo razvoj gospodarstva koje otvara nova radna mjesta.

- Nastavljamo ulagati u infrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitetu života, potaknuti gospodarski razvoj i ojačati našu zajednicu. Nakon rekonstrukcije raskrižja, sanacije mosta te izgradnje kružnog toka između ostalog, nastavljamo s modernizacijom ostalih nerazvrstanih cesta na području cijele općine - poručio je Poljak.

bednja_radovi_ceste_25072023_1.jpg