Održana skupština Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja "Varaždin 2011."

vv | 12.3.2024. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 9. ožujka, održana je skupština Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja „Varaždin 2011“. Ispred udruge prisutnima se obratio Ivica Kralj, predsjednik udruge, koji se zahvalio svim članovima na angažmanu i najavio čak 10 manifestacija malih životinja koje će se održati na prostoru sajmišta u Biškupcu, te izložbu u sklopu manifestacije „Špancirfest 2024“, pokazne izložbe u Sračincu, Zelendvoru i Druškovcu a kruna svega je Međunarodna izložba malih životinja koja se planira održati krajem mjeseca studenoga ove godine u Varaždinu.

Skupštinom je predsijedao Ivica Kralj, zapisnik je vodila Mirjana Kralj, financijsko izviješće podnio je blagajnik udruge Kristijan Detić koji je sa podpredsjednikom udruge Krešom Bosakom bio ujedno i član radnog predsjedništva skupštine, ovjerovitelji zapisnika su Damir Košir i Josip Cmuk. Osim mnogobrojnih članova udruge, skupštini su prisustvovali delegacije prijateljskih udruga iz Donje Dubrave, Nedelišća, Zaboka, Lepoglave, Ivanca, Vrbovca, Bjelovara, Đurđevca, Virovitice, Kutine, te iz Slovenije predstavnicu udruga iz Ormoža, Ptuja i Odranci.

Skupštini su prisustvovali i sponzori udruge i to Danijel Furjan direktor „Furjan graditeljstva“ sa delegacijom i Damir Košir vlasnik restorana i trgovine „Lav“ te im je tom prilikom za njihove rođendane uručio prigodne poklone predsjednik udruge Ivica Kralj. Mnogobrojni gosti pohvalili su rad udruge te zaželjeli daljnju suradnju u uzgoju kao i na manifestacijama malih životinja.  

Skupu se obratio i Ivica Šoltić predsjedni Zbora sudaca Hrvatskog saveza uzgajivača golubova, peradi, kunića, ptica i zamorčića, te je zaželio daljni uspješan rad udruge i sugerirao posebno mlađim članovima da se uključe u rad Zbora sudaca Hrvatskog saveza.

Udruga svojim članovima organizira izlete na sajmove u Mađarsku i Austriju, te članovi imaju još mnogobrojne pogodnosti koje se tiću uzgoja i izlaganja malih životinja. Na kraju skupštine druženje se nastavilo uz prigodni domjenak i ples.