Održana sjednica Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog

| 1.12.2016. u 20:25h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki u ovoj će akademskoj godini financijski pomagati čak 46 studenata sa svog područja za što je u proračunu osigurano oko 200 tisuća kuna. Riječ je o 15 stipendija za nadarene studente koji su stipendiju dobili zahvaljujući odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu studiranja.

Glavni kriterij za dobivanje te stipendije bio je prosjek ocjena iznad 4. Takvu odluku na večerašnjoj sjednici  potvrdili su vijećnici Općinskog vijeća koji su dodijelili i 31 stipendiju po socijalnom programu.

Tu će stipendiju dobiti šest studenata II. godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Pet stipendija dobit će studenti I. godine. Po deset stipendija podijeljeno je studentima viših godina sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, a isto toliko studentima prve godine.

Oni koji studiraju u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji dobivat će stipendiju u iznosu od 300 kuna, a oni koji studiraju u drugim županijama dobivat će 500 kuna mjesečno.

Naši studenti budućnost su Općine. Na ovaj način pomažemo njima i njihovim obiteljima da financijski što lakše prođu kroz akademsko razdoblje jer troškovi nisu mali. Na nama je da im u Općini i našoj županiji napravimo što bolje uvjete da jednom, kada steknu diplomu, dobiju zaposlenje i adekvatna primanja ovdje – rekao je načelnik Zvonko Šamec. Službeno potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija održat će se u subotu 10. prosinca.

Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo sporazum o sufinanciranju projekta sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Varaždin, a načelnik Šamec je izvjestio vijećnike i o dinamici izgradnje raskrižja na državnoj cesti D-2 kod skretanja za Slobodnu zonu.

Prema posljednjoj informaciji iz Hrvatskih cesta, koje su glavni financijer projekta, projektna dokumentacija za izgradnju kružnog toka izvedena je do razine glavnog projekta. Prema iskustvima na sličnim projektima u Hrvatskim cestama mišljenja su da će do početka izgradnje kružnog toka svakako doći iduće godine.

Prema posljednjim podacima sa Zavoda za zapošljavanje u listopadu je na području Općine bilo nezaposleno 176 osoba. Iako je na razini Hrvatske došlo do laganog porasta broja nezaposlenih, to nije slučaj na području Općine gdje je ta brojka približno ista u posljednjih nekoliko mjeseci. Prema tim podacima Općina Trnovec Bartolovečki i dalje ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u županiji.