Održana sjednica lepoglavskog Gradskog vijeća

Varaždinske vijesti | 31.1.2024. u 10:38h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko vijeće Grada Lepoglave je na 21. sjednici, održanoj početkom ovog tjedna, većinom glasova rihvatilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Lepoglave.

Odlukom je definirana nova cijena usluge skupljanja komunalnog otpada koja će biti veća za 0.80 odnosno 1 euro, ovisno radi li se o kućanstvu ili korisniku koji ne spada u tu kategoriju.

Razlog za povećanje cijene, ističu iz tvrtke Ivkom, promjena je ulaznih troškova koje su ugrozile ekonomsku održivost sustava sakupljanja otpada.

Prihvaćanjem navedene Odluke Grad Lepoglava se pridružio ostalim jedinicama lokalne samouprave koje za skupljanje otpada koriste usluge tvrtke IVKOM, a koje su već ranije prihvatile ovu odluku.

Vijećnici su na održanoj sjednici prihvatili i odluke vezane za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Lepoglave. Riječ je o ošasnoj imovini odnosno imovini koja je u vlasništvo Grada prešla nakon smrti vlasnika bez nasljednika.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog Odluke o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Lepoglave. Povjerenstvo će činiti Tomo Jakop, Zlatko Petrinjak, Stjepan Maček, Ivan Hojsak i Ivan Dubovečak.

Također, na sjednici je prihvaćena i Odluka o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Lepoglave i njihove zamjenike.

Na početku sjednice gradonačelnik Marijan Škvarić odgovarao je na pitanja vijećnika.