Održana predstava "Dislike" na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu Foto: Općina Vidovec

Održana predstava "Dislike" na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu

Varaždinske vijesti | 28.11.2023. u 10:22h | Objavljeno u Našim krajem

U sportskoj dvorani OŠ Vidovec 24. studenoga održana je predstava "Dislike" na temu prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu.

Predstavu je inicirala Policijska uprava Varaždinske u sklopu prevencijskih aktivnosti u 2023. godini, a financirana je sredstvima Općine Vidovec i Općine Beretinec.

Predstava je bila interaktivnog tipa, stoga je u izvedbi same predstave sudjelovala i publika, odnosno stotinjak učenika sedmih i osmih razreda koji pohađaju OŠ Vidovec, OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo.

Učenici su na stvarnim primjerima i kroz razgovor s glavnim glumcem naučili što sve spada u vršnjačko nasilje, što je cyberbullying i kako ga prepoznati te koje negativne posljedice ostavlja na žrtvama. Uz ostvarenje cilja prevencije vršnjačkog nasilja i osvještavanje istog, predstava je i podigla samopouzdanje učenika kroz razgovor o ulaganju u sebe i postizanje vlastitih ciljeva.

Općina Vidovec i Općina Beretinec zajednički su financirale predstavu "Dislike" sukladno broju učenika s njihovog područja, a također su zajednički financirale i autobusni prijevoz za učenike iz OŠ Tužno i PŠ Črešnjevo kako bi isti mogli prisustvovati predstavi. Ovo je još jedan primjer dobre međuopćinske suradnje koju imaju Općine Vidovec i Beretinec.

vidovec_predstava_dislike_24112023_2.JPG

vidovec_predstava_dislike_24112023_3.JPG

vidovec_predstava_dislike_24112023_4.JPG

vidovec_predstava_dislike_24112023_5.jpg