Održana izborna Skupština DVD-a Breznički Hum za novog predsjednika izabran Ivan Ivančan

Održana izborna Skupština DVD-a Breznički Hum za novog predsjednika izabran Ivan Ivančan Foto: Novi predsjednik DVD-a Ivan Ivančan

Nakon isteka mandata dosadašnjim članovima upravog i nadzornog odbora te predsjedniku DVD-a - načelniku općine Breznički Hum Zoranu Hegediću i njegovu zamjeniku, u subotu 25. veljače, je na godišnjoj Izbornoj Skupštini DVD-a Breznički Hum u nazočnosti brojnih članova ovoga DVD-a i njihovih gostiju, izabrano novo članstvo i predsjednik DVD-a.

Čeverogodišnji je predsjednički mandat povjeren Ivanu Ivančanu, koji je u članstvu DVD-a Breznički Hum 40 godina obnašao gotovo sve dužnosti - od tajnika, zamjenika zapovjednika i zapovjednika DVD-a, do aktivnog vatrogasnog suca i predavača, pa zapovjednika Vatrogasne zajednice općine i člana Komisije za natjecanja te člana zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Zamjenikom zapovjednika DVD-a Breznički Hum imenovan je Stjepan Jakopec.

Unatrag nekoliko godina vrijedni su Humski vatrogasci intervenirali tijekom triju poplava velikih razmjera, 20-tak puta izlazili su na vatrogasne intervencije i spašavali imovinu i ljude, a zabilježili su i nekoliko intervencija uslijed teških prometnih nesreća. U novije su se vrijeme posebno istaknuli u međunarodnoj suradnji s vatrogasnim društvima i postrojbama u susjednim državama, naročito u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj gdje redovito sudjeluju na natjecanjima ali i kao partneri u europskim projektima. Osim toga na međuopćinskim, županijskim i međunarodnim natjecanjima vatrogasna mladež DVD-a Breznički Hum redovito postiže zapažene rezultate i osvaja prva i druga mjesta kod muških i ženskih ekipa.

DVD Breznički Hum trenutno ima 110 članova od čega 20 žena te još 30 članova vatrogasne mladeži, čime ukupni broj vatrogasaca u Brezničkom Humu čini 20 posto ukupne populacije ove najjužnije općine u Varaždinskoj županiji.

Predsjednik vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović na Skupštini je naglasio kako su vatrogasci DVD-a Breznički Hum visoko podigli ljestvicu aktivnosti te je izrazio nadu da i ubuduće svoje aktivnosti i obveze izvršavaju jednako odgovorno, a novi je predsjednik DVD-a Breznički Hum Ivan Ivančan istaknuo kako će DVD Breznički Hum nastojati opravdati svoje postojanje na zadovoljstvo svojih žitelja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.