Odobreno novih 29.880,00 EUR za uređenje vanjskog prostora Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec

vv | 22.3.2024. u 08:33h | Objavljeno u Našim krajem

Središnji državni ured za demografiju i mlade 22. siječnja objavio je Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini. Općina Petrijanec prijavila se na natječaj s ciljem povlačenja novih sredstava iz državnog proračuna i smanjenja investicije ulaganja u dogradnju i opremanje dječjeg vrtića u Petrijancu.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima osmišljen je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz opremanje fiksnom opremom i uređenje okoliša te uređenje postojećih vanjskih terena.

- Cilj programa je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te pridonijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega. Republika Hrvatska je pokazala izuzetan napredak prema ostvarivanju barcelonskih ciljeva, ali je i dalje znatno ispod razine Europske unije. Regionalizacija Hrvatske se očituje u rasprostranjenosti dječjih vrtića, zbog toga je jedan od ciljeva ovog programa smanjivanje regionalnih razlika u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja - priopćili su iz Općine.

Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Odlukom o raspodjeli financijski sredstava od 13. ožujka, Općini Petrijanec je za projekt odobreno 29.880,00 eura, što je maksimalni iznos mogućih dodijeljenih sredstava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.068,80 €.

- Sredstva koja su sada odobrena iskoristit će se za nabavu dodatnih dječjih igrala koja će biti postavljena u dvorištu vrtića, postavljanje nove ograde u dvorištu, gumenih podloga na igralištu. Veseli me što iz godine u godinu Općina Petrijanec ima priliku ulagati u poboljšanje uvjeta vrtića te na taj način uljepšati djeci vrijeme koje provode u igri, te je ovo druga faza uređenja igrališta. Prošle su nam godine odobrena sredstva u iznosu od 27.165,47 eura dok su nam ove godine odobrena sredstva od 29.880,00 eura što je maksimalan odobren iznos na ovom natječaju - istaknuo je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

- Cilj je da kroz još nekoliko natječaja smanjimo investiciju ulaganja u dogradnju i rekonstrukciju vrtića što evo uspješno i činimo. Na upravo taj način omogućujemo financiranje velikih kapitalnih investicija iz vanjskih izvora, dok sredstva izvornog proračuna možemo izravno usmjeriti prema našim mještanima i njihovim potrebama. Novac dobiven za nova ulaganja u podizanje kvalitete usluge u našem dječjem vrtiću, samo je još jedna potvrda odličnog rada cijelog tima na pripremama i prijavama projekata - dodao je načelnik Posavec.

Galerija slika