Odgađa se isplata uskrsnica umirovljenicima s područja općine Petrijanec Foto: ilustracija

Odgađa se isplata uskrsnica umirovljenicima s područja općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 7.4.2020. u 19:02h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, odgađa se isplata jednokratne novčane pomoći uoči uskršnjih blagdana umirovljenicima s područja općine Petrijanec.

Kako ističu iz Općine, takva je odluka donijeta prvenstveno zbog sigurnosti i očuvanja zdravlja umirovljenika koji su najugroženija skupina kada se govori o zarazi Covidom-19.

– Dosad smo isplaćivali uskrsnice u iznosu od 150 kn svim umirovljenicima s mirovinom manjom od 1500 kn, no ove se godine podjela odgađa zbog novonastale situacije te sigurnosti upravo tih rizičnih skupina građana. Ne želimo ih dodatno izlagati potencijalnoj opasnosti – pojasnio je načelnik općine Željko Posavec.

Napomenuo je da Općina nema podatke o iznosima mirovina što je uvjet za isplatu uskrsnica. Dosad su umirovljenici dostavljali u prostorije Općine posljednji odrezak mirovine, no to je sada nemoguće s obzirom na upute i mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite.

– Kako bi se situacija što prije normalizirala, nužno je da se svi pridržavamo odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jer jedino tako možemo pobijediti u borbi protiv koronavirusa. Važno je da ostanemo doma i izbjegavamo socijalne kontakte te da se ne izlažemo nepotrebno, posebice osobe starije životne dobi – poručio je načelnik Posavec.

Prošle je godine uskrsnice primilo 300-tinjak umirovljenika.