Odana počast poginulom hrvatskom vitezu Vladi Škalcu Foto: Grad Lepoglava

Odana počast poginulom hrvatskom vitezu Vladi Škalcu

Varaždinske vijesti | 20.12.2019. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Prije 25 godina, 18. prosinca 1994. godine u borbenim akcijama na Dinari poginuo je Vlado Škalac iz Očure. Vlado je bio pripadnik 7. gardijske brigade Puma i sa svojim suborcima je sudjelovao u operacijama koje su stvorile preduvjete za vojno – redarstvenu akciju Oluja kojom je oslobođen velik okupiran dio Hrvatske.

Sjećajući se tužne obljetnice pogibije hrvatskog viteza Vlade Škalca, na njegov su grob vijenac položili i svijeće upalili članovi Vladine obitelji i njegovi suborci, predstavnici braniteljskih udrugate ispred Grada Lepoglave gradonačelnik Marijan Škvarić.

Predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak i ovom je prigodom sjećajući se Vlade Škalca istaknuo potrebu čuvanja spomena na poginule hrvatske branitelje i važnosti da se nezaboravi nemjerljiv doprinos koju su dali u stvaranju slobodne Hrvatske utkavši svoje živote u njene temelje.

Počast je Vladi Škalcu i svim braniteljima s područja Grada Lepoglave odana i kod spomen obilježja poginulim braniteljima na lepoglavskom gradskom groblju.

sjecanje_skalac_9.jpg

sjecanje_skalac_2.jpg