Odali počast Mladenu Kasunu: Viničanci na komemoraciji u Jarmini Foto: Općina Vinica

Odali počast Mladenu Kasunu: Viničanci na komemoraciji u Jarmini

Varaždinske vijesti | 11.11.2020. u 11:21h | Objavljeno u Našim krajem

Prošlo je punih 29 godina od pogibije hrvatskog viteza Mladena Kasuna i njegovih suboraca koji su u akciji „Vihor“ dobili zadatak 9. studenoga 1991. godine izvršiti proboj prema okupiranom Vukovaru. Kao pripadnik specijalne postrojbe policije „Roda“, Mladen Kasun položio je svoj mladi život na oltar domovine, a upravo njemu u čast, Viničanci već četrnaestu godinu posjećuju Jarminu i spomenik postavljen u znak sjećanja na Mladenu i njegovim poginulim suborcima.

- Na mjestu stradavanja, kod Spomen obilježja njihovim žrtvama postavljenom na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu, održana je prema službenom protokolu MUP-a Republike Hrvatske komemoracija u znak sjećanja na taj tužni dan u Domovinskom ratu, naravno, uz pridržavanje svih potrebnih epidemioloških mjera zbog specifičnih okolnosti uvjetovanih pandemijom virusa COVID 19, kao i cijelo putovanje - priopćili su iz Općine Vinica.

- Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast Mladenu i poginulim pripadnicima specijalne postrojbe odali su sestra Nevenka i nećakinja, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u kojem su bili g. Sokač, načelnik PU Međimurske, g. Benčić, načelnik PU Varaždinske i g. Kapular, načelnik PU Vukovarsko–srijemske, osobni izaslanik ministra branitelja g. Stevo Culej, predstavnici Udruge Specijalne policije „Roda“ na čelu s tajnikom, g. Loborcem, načelnik Općine Jarmina g. Draganić i načelnik Općine Vinica g. Kostanjevac sa predstavnicima UDVDR-a Klub Vinica, Košarkaškog kluba i DVD-a Vinica (g. Krajcer, g. Lazar i g. Horvat) - napomenuli su iz Općine.

- Nakon komemoracije vlč. Farkaš služio je sv. Misu u župnoj crkvi u Jarmini te pri tome lijepim i dirljivim riječima opisao žrtvu svih hrvatskih branitelja, a posebno iznenađenje na misi bila su djeca, učenici osnovne škole, odnosno „mali anđeli“ kako ih je nazvao župnik, a koja su unatoč školskim obvezama, došla na sv. misu. Kao i uvijek, načelnik Općine Jarmina g. Draganić i predsjednik Općinskog vijeća g. Dragutin Culej, iskazali su nam srdačno gostoprimstvo i pokazali se dobrim domaćinima na čemu im zahvaljujem. U sklopu obilaska, obišli smo i spomen groblje u Vukovaru gdje smo u spomen na sve stradale branitelje položili vijenac i zapalili svijeću - izjavio je po povratku načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.

vinica_komemoracija_jarmina_2020_1.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_2.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_3.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_4.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_5.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_6.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_7.jpg

vinica_komemoracija_jarmina_2020_8.jpg