Štete od potresa zabilježene su i na lepoglavskom području

Od 16. veljače Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodne nepogode potresa obilazit će teren

Varaždinske vijesti | 13.2.2021. u 14:12h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je 20. siječnja proglašena elementarna nepogoda od potresa za područje Grada Lepoglave, građani s gradskog područja imali su rok da do 27. siječnja Gradu prijave nastale štete na objektima.Temeljem podnesenih prijava gradsko će Povjerenstvo za procjenu šteta izaći na teren i obići prijavljene objekte radi provjere podataka bitnih za izračun nastale štete.

Povjerenstvo će teren početi obilaziti 16. veljače kada je u planu pregled prijavljenih objekata na području Višnjice, Kamenice, Žarovnice te Viletinca i Vulišinca. Nakon toga, najvjerojatnije idućeg dana, obišlo bi područje naselja Lepoglava.

Podsjećamo da je na prijedlog gradonačelnika Marijana Škvarića proglašena prirodna nepogoda od potresa za područje Grada Lepoglave. Ujedno je elementarna nepogoda od potresa proglašena i za područje Grada Varaždinske Toplice te Općine Bednja. Odluka o proglašenju elementarne nepogodedonijeta je zbog šteta na stambenim, gospodarskim sakralnim i kulturnim objektima na području navedenih jedinica lokalne samouprave nastalih uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom